Sunday, November 15, 2020

Vuxnare

Rätt vanlig och förhållandevis lugn söndag. Småjobbat lite under kvällen. Invigde mitt icakort. Lite överraskad att jag inte fick avstämning när det var första gången, men inte mig emot. Ska lägga in min första fackföreningsavgift för betalning till veckan. Fan, kanske börjar bli vuxen ändå.

Passade på att se (om) klassikern Mänskligt villebråd (The most dangerous game) nyss. Klart sevärd film. Ett stycke historia på sätt och vis. Hade nog kunnat göra sig bra som nyinspelning, nu när det ändå ligger lite i tiden att göra nya versioner av gamla klassiker. Likaså Spider Baby som jag såg för ett tag sedan, den skulle nog gå att göra en rätt ruggig version av idag. Båda finns för övrigt på SVT Play några dagar till.

Under veckan som kommer blir det fokus på jobb. Har deadline för det här numret under veckan så det blir att se till att få allting färdigt. Har ett par, tre texter att skriva från scratch, ett par av dem dock ganska korta. Ytterligare någon att skriva färdigt, och så ett par som det eventuellt kan behöva göras någon ändring i. Börjar med en telefonintervju imorgon förmiddag. Sedan rullar det på. Men känns ändå som att jag ligger rätt hyggligt till. Spontant känns det inte alls lika stressigt som inför slutspurten på förra numret.

Sedan kommer veckan avslutas med lite trevligheter, men det återkommer jag till när det börjar närma sig. Arbete först, roligheter sedan. Ett småtorrt och tråkigt mantra, men under deadlineveckor är det vad som gäller. Då måste man få allt färdigt så att tidningen kan skickas till tryckeriet på utsatt tid, det finns inga alternativ.

När man sedan väl haft deadline brukar det bli förhållandevis lugnt och soft veckan efter, men nu kommer nästa nummer relativt tätt inpå det här (vi ska ha ut ett nummer till före jul) så då kör det nog igång ganska direkt med det. Så blir det lugnt och ledigt ett par veckor över jul. Sådant är det, tidningslivet.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home