Friday, January 07, 2022

Snudd på perfekt

Haft en synnerligen trevlig och tämligen ljuvlig trettondagskväll. En god julöl, tända ljus, alldeles lagomt stämningsfull musik. Därtill riktigt vinterväder och gnistrande stjärnor utanför fönstret. Snudd på perfekt, alldeles så som man vill ha det. Den där mysiga känslan man strävar efter egentligen hela advent och hela julen.

Dagen fram till den sköna kvällen har inte heller gått att klaga på. En skön promenad, läsning, en halvdålig eftermiddagsfilm, lite choklad. En julmust till maten givetvis. Man kan ha det betydligt sämre. Allt som allt en mycket bra dag. Synd, väldigt synd, att den riktiga vardagen snart är tillbaka. Vill att alla dagar ska vara som den här.

Av alla så att säga småhögtiderna, de där röda dagarna som dyker upp utan att det egentligen firas (kristi himmelsfärd, allhelgona, pingst mfl.) är nog trettonhelgen den bästa. Särskilt när den som i år ligger så man får en klämdag på köpet. Sedan kan det såklart vara drygt när den ligger på exempelvis en måndag och det är sista dagen innan allvaret kör igång på riktigt (eller som nr man var liten: sista dagen på jullovet) men allt som oftast är det en bra helgdag.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home