Friday, December 31, 2021

Den årliga statistiken - Årets sista inlägg!

Så närmar sig året sitt slut, och som vanligt avslutar vi året med lite siffror, lite statistik.

I och med detta inlägg innehåller denna blogg 14860 inlägg, vilket innebär att jag i år skrivit 348 inlägg. Ett mer än förra året. 0,9534 inlägg per dag ger det, vilket även det är något högre än förra årets snitt på 0,948/dag. Så högt som årets snitt har det inte varit sedan 2017, då jag snittade 0,97 inlägg per dag. Året dessförinnan hade jag mitt lägsta snitt någonsin med 0,72 men har inte varit i närheten av det varken förr eller senare. Vad som gjorde att just det året utmärkte sig åt det hållet vet jag inte.

Av siffrorna att döma är det väl hur som helst inte orimligt att anta att jag vid nästa nyårsaftons sammanställning kommer har passerat 15 000 inlägg. Då har också bloggens sjuttonde födelsedag passerat.

Vad finns mer för statistik att dela med sig av? På Spotify har min mest spelade artist under året varit Kent. Sjätte året i rad de kniper topplaceringen där. Min mest spelade låt blev dock Raketklubbens Inte fucka upp nu. Av låtar släppta i år placerade sig Elliphant högst då Notorious hamnade på femte plats. Totalt blev det 39768 minuter fördelat på 2178 artister och 153 genrer. Antalet genrer bör dock tas med en nypa salt då fyra av mina fem mest spelade är olika varianter av svensk indie (i övrigt är det bara fransk pop som lyckats spränga sig in på topp fem, som tvåa).

När det kommer till läsning har jag alltså läst 50 böcker under året. Högsta siffran sedan toppåret 2018 (då hann jag med 58), och betydligt högre än förra årets bottennotering 31. Omkring hälften av böckerna (24) har haft svenska som originalspråk. Av övriga har flest (14) ursprungligen skrivits på engelska, men jag har under året också läst böcker som skrivits på franska(5) , spanska (4), tyska (1), danska (1) och koreanska (1). 22 har skrivits av kvinnor, 28 av män. Har inte satt upp något mål för läsningen till nästa år, men förhoppningen är väl att hålla ungefär samma tempo som i år. Kvalitet före kvantitet givetvis, men det finns ju också väldigt många böcker man vill läsa.


Och med det återstår väl bara att önska ett gott nytt år. Nu ska jag ta tag i matlagningen inför kvällen. Blir inte mer avancerat än middag med en kompis, men att fixa maten tar ju sin tid ändå. På återhörande 2022.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home