Sunday, April 03, 2022

Samlat kraft

Lugn och skön söndag. Kostat på mig en öl och lite choklad. Känns ändå som jag kunnat samla lite krafter inför kommande arbetsvecka. Kommer bli en väldigt intensiv vecka, så har sett till att koppla bort allt jobbrelaterat under helgen. Det behövs liksom vid sådana tillfällen. En mental paus, ett lugn före stormen om man så vill. Så kan man varva upp rejält sedan.

Blev alltså HV i semifinalen. Inte helt oväntat när det blev topp fyra som tog sig vidare från kvartarna. Utan att veta hur HV resonerat när de gjort sitt val kan jag tänka mig att de trots att BIK slutade före löven i tabellen ser Björklöven som något starkare spelare för spelare, och att namnen på pappret kanske är något mer respektingivande. Därtill har HV något bättre facit mot BIK än mot Björklöven den här säsongen. Det går nog inte heller att räkna bort resorna som en faktor. Är ju betydligt kortare (och billigare) resa hit än till Umeå för dem, och sådant är ju inte helt oviktigt. Nåväl, oavsett hur de resonerat är det dem vi möter. Kan bli kul matcher. HV får givetvis gälla som klar favorit, men de kommer nog få det betydligt tuffare än mot Västervik i kvarten. Man ska inte sticka under stol med att HV rent sportsligt nog var den tuffaste motståndare vi kunde få, samtidigt har vi verkligen ingenting att förlora i den här serien. Vi har nått så långt som man kunde kräva att vi skulle göra, ställs mot laget som ända sedan förra våren utmålats som superfavorit att gå upp, här finns verkligen allt att vinna medan motståndaren har allt att förlora (särskilt som de tog den extra risken att välja det högre rankade av sina alternativ). Tror jag att BIK kommer ta sig vidare? Kanske inte, men jag skulle heller inte bli förvånad om vi småskräller och fäller jätten.

Slå ut jättefavoriten i semin och sedan få revansch på Björklöven för förra årets semi i finalen, låter väl inte helt dumt?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home