Sunday, May 29, 2022

Äventyrlig hemresa

Varit en fullmatad helg kan man säga. Först puben med en kompis i fredags. Det var trevligt och kul och synnerligen lagom nivå av intagande av rusdrycker. Sedan hade en kompis i Degerfors inflyttningsfest igår. Det var också trevligt och kul, men blev väl kanske lite för mycket grogg. Riktigt dråpligt blev det dock först efter själva festen när jag skulle hem. Var i hyfsat god tid till busshållplatsen, men det började ändå bli lite småtajt så tog ett par springande steg och lyckades, såklart, snubbla på en trottoarkant. Resultat: skrapsår i händerna. Det sved såklart, gör det fortfarande, men shit happens. Väl vid hållplatsen funkade det inte att köpa biljett till bussen, så i min vid tillfället rätt långt ifrån nyktra skalle kändes det logiskt att köpa den biljett som gick, så det blev en 24-timmarsbiljett för strax över en hundralapp. Eller förlåt, det blev inte en, av högst oklar anledning lyckades jag köpa två stycken med tio minuters mellanrum. Nåväl. Stod där och väntade, men ingen buss kom. Började fundera på om bussen varit tidig och jag missat den. Bussen skulle gå någon enstaka minut efter  midnatt, men klockan hann bli både kvart över och halv utan att det kom någon buss. Jag var fortfarande långt ifrån nykter, det bör erkännas att festens sista timmar är klart diffusa och promenaden från min kompis ner till hållplatsen i centrum minns jag inte alls. Så det var de nivån. Men så, i ett ögonblick av klarhet inser jag, jag har sett fel på klockan. Jag var inte vid hållplatsen vid midnatt. Jag var där klockan ett. En timme efter att sista bussen gått. Månljust. Drabbades då givetvis av en mild panik över hur sjutton jag skulle ta mig hem. Skickade, insåg jag ett par timmar senare, ett förvirrat och synnerligen svårtydbart sms till kompisen som hade festen för att se om det var någon kvar som skulle köra till Karlskoga (åtminstone tror jag det var vad jag försökte fråga, "Har dina försjukts har kommit hit och din? Mina har fån nye kommit Hong?!" känns liksom lite luddigt). När jag åter började tänka i alla fall en liten aning klarare landade jag dock i att det minst dåliga, om än dyra, alternativet var att ringa en taxi. Som givetvis var tvungen att skickas från Karlskoga och tog sin tid att dyka upp. Så istället för att ha varit hemma strax före ett landade jag intill framåt halv tre-draget, med uppskrapade, blodiga händer.

Imorse vaknade jag förvånansvärt obakis. Upptäckte de inköpta periodbiljetterna. Insåg att istället för de 37 kronor en vanlig bussbiljett skulle gått på hade hemresan kostat mig över 700 spänn. Väl investerade pengar!

Hur som helst. Bortsett från malören med hemresan var det en trevlig fest så långt jag minns den. Grogg och grillat, gamla vänner och nya bekantskaper. Att det sedan blev lite väl mycket grogg må väl vara hänt.

Idag på det hela taget lugnt. Firat morsan på mors dag och lite sådär. Händerna (och kanske dagen efter-nojan över de delar av kvällen som förlorats i glömskans dimma) har plågat mig. Vänsterhanden fick ett rejält skrapsår. Bara att hoppas att det inte kom in smuts i det så att det blir infekterat. Fast alldeles oavsett svider det ändå, och just händerna är ju ett rätt opraktiskt ställe att ha sår på. Får bli handskar på båda händerna när jag diskar ett tag framöver. Så får man väl hoppas på att det ändå läker ganska fort. Jävla Degerfors att ha så lömska trottoarkanter.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home