Saturday, November 12, 2022

Femton minuter från Eslöv the movie

Lugn, skön och allmänt händelselös lördag (på ett bra sätt). Har mest kollat på film och njutdruckit ett par öl. Det är väl ungefär allt man vill ha ut av en lördag. Särskilt när man har haft mycket att göra på jobbet en period.

Slog mig i förmiddags att Femton minuter från Eslöv hade kunnat bli en rätt bra film. Inte nödvändigtvis en komedi eller ens en kärlekshistoria, utan lika gärna en surrealistisk skräckfilm där tjejen på macken är ett ondskefullt väsen som snärjer mopedisten och lurar in honom i en parallell verklighet som han inte kan fly. Det skulle ju förklara låtens sista, rätt konstiga textrad om att han aldrig, aldrig, aldrig kommer till Eslöv mer. Bosätter han sig på en mack en kvart utanför är det ju faktiskt ganska osannolikt att han aldrig besöker Eslöv igen. Om han i själva verket är inspärrad på macken (som kanske inte ens egentligen är en mack) blir det mer logiskt. Istället för en siren, en sexig macktjej med kyssar som smakar oljeblandad bensin med tillsats av fett.

Surrealistisk skräck, romantisk komedi, relationsdrama, psykopatthriller... En Femton minuter från Eslöv-film skulle kunna göras på många olika sätt. Någon måste fan ta sig an det här projektet. Kanske som tv-serie? Säg åtta entimmesavsnitt där varje avsnitt berättar låtens historia i olika genrer och stilar. Det hade ändå haft något.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home