Sunday, December 04, 2022

Högtidligt

Blev alltså jobb i dag. Besökte invigningen av nya A9. Synnerligen högtidligt. Kul att få möjlighet att närvara vid. Själva jobbandet gick också fint, även om jag bestämde mig för att skriva själva texten först imorrn. Det är ju lite fördelen med att jobba på en månadstidning att man inte alltid har deadline mer eller mindre direkt. När man är mitt uppe i det är det inget man tänker på men det är en jäkla förmån med det här jobbet att man får träffa så otroligt mycket olika människor. Bara i år har jag träffat allt från företrädare för ideella föreningar till socialarbetare till tjänstemän på olika nivåer till hantverkare till ministrar. Carl-Jan, landshövdingen och ÖB, men också konstnärer, krögare och familjehem. Man får lära sig så mycket, se olika perspektiv, höra så många olika berättelser. Det är lyxigt.

Tände ett par ljus och ställde i fönstret i kväll, och insåg att det måste dra någonstans ifrån. Ljusen, särskilt det ena, fladdrade som de aldrig gjort förut. Kände inte själv något drag när jag försökte känna efter, men uppenbarligen måste det finnas där. En ljuslåga lägger sig ju inte på tvären om det inte blåser. Får försöka åtgärda det på något vis. Svårt bara när man inte vet riktigt varifrån det drar. Vet ju inte ens om det är från fönstret eller balkongdörren.

Går för övrigt in på slutspurten med jobb inför jul nu. Deadline för julnumret i slutet av veckan som kommer. Så det är bara att borra ner huvudet och köra. Även om mängden jobb sista veckan verkar bli klart hanterbar gäller det ju att göra det så bra det bara går. Inte slappna av och börja slarva bara för att mållinjen skymtas.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home