Saturday, March 04, 2023

Najs!

Bofors - AIK 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

Det var riktigt gött. Najs med hållen nolla. Grym insats av Volden i kassen med 35 stoppade skott. Var väl annars inte riktigt en så säker seger som siffrorna kan antyda. Första halvan av andra var vi rejält tillbakapressade och fick knappt ut pucken ur egen zon. Andra målet kom i boxplay efter en lite turlig brytning vid offensiv blå, tredje i tom bur (också lite lätt turligt, BIK kom i en tre mot tvåa, Kokkonen lade ut pucken till Wennlund på högerkanten som i princip bara skulle pricka det öppna målet, fick någon konstig snedträff så att det inte alls blev något skott utan pucken bara gled långsamt framåt, men då var Kokkonen som tur var först på den och kunde lägga in den i mål). Men överlag över 60 minuter ändå en bra insats. Även när vi var som mest tillbakapressade tycker jag BIK försvarade sig bra, och även om AIK hade pucken i princip konstant i anfallszon skapade de inte särskilt mycket heta chanser. Men det är klart att så tillbakapressade ska vi inte behöva bli, särskilt inte på hemmaplan. Helmersson tog också en timeout mindre än två minuter in i andra perioden. Det säger ändå en del.

För övrigt intressant hur en match kan ändra karaktär mellan perioder. I första var det riktigt gött grinigt. Fullt slagsmål med matchstraff för båda lagen till följd redan efter åtta sekunder, totalt 60 utvisningsminuter i perioden. Då trodde man som en kompis på läktaren påpekade att det var nog inte matchens sista matchstraff. För att i andra och tredje perioden inte bli mer än en enda tvåminutare på två perioder. Positivt på sitt sätt för det blir ganska långa perioder med sådär mycket avblåsningar och utvisningar, och det blir en konstig rytm på matchen om det spelas powerplay och boxplay mest hela tiden. Men man gillar ju också när det är så där hett och grinigt och känns som att det inte krävs mycket för att det ska balla ur.

Betydligt roligare match att titta på än matcherna mot Västervik och Östersund i vilket fall. Delvis för att vi vinner såklart, men också för att tempot var högre och det var två lag som ville spela istället för att bara köttmura, sänka farten och invänta motståndarens misstag.

Den griniga förstaperioden till trots måste jag ändå säga att domarna var helt okej idag. Visst, det var en BIK-utvisning för målvaktsinterference som såg rätt billig ut från läktarhåll, och det finns ju alltid tillfällen där man tycker att det gott kunde tagits en utvisning på en motståndare men på det stora hela var det just inga domslut man tyckte var heltokiga.

Drygt 4400 på läktarna. En bra siffra, men nog hade man hoppats på uppåt femtusen när det var gratis och allt. Klubben får sina pengar oavsett (det betalas ju inte per åskådare längre), men mer folk ger ju också ökad försäljning i kiosker, barer och shoppen.

Hur som helst skönt med tre poäng igen efter en lite tyngre period. Det spelar ingen roll för tabellen, i och med kvällens övriga resultat är det i praktiken klart att vi blir sexa (kan komma upp på samma poäng som Djurgården, men måste då också ta in 19 plusmål för att gå upp på femteplatsen). Godkänt, men visst hade man för inte så längesedan hoppats på högre placeringar. Fast i slutändan spelar det inte så stor roll. Tror vi hade fått möta trean i serien (antagligen Mora) oavsett om vi slutat femma eller sexa. Men det visar sig i framtiden vilka som väljer oss som motståndare. Heta matcher lär det i vilket fall bli.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home