Monday, February 20, 2023

Smidigare än väntat

Så var hos optikern i dag. Det gick fint, och oväntat smidigt. Fick väl någon liten pik om att det var för längesedan jag gjorde en synundersökning (nästan tio år sedan, så det har de väl rätt i) och lite uppmaningar om att pausa från skärmen ibland för att låta ögat titta på saker på längre avstånd och sådär, extra noga nu eftersom jag börjar närma mig åldern där det brukar kunna dyka upp lite åldersförändringar och sådana saker. Glömde dock fråga hur mycket synen ändrat sig, men det lär jag väl se i pappren när jag hämtar ut de nya glasögonen.

Val av bågar gick som sagt smidigt. Fick lite hjälpa av personalen och tittade runt lite, landade till sist i ett par som inte är radikalt olika de jag har men ändå en annan modell liksom. Samma märke dock. Solglasögon hade jag kanske trott på förhand att det skulle bli wayfarers den här gången också, men efter att ha tittat på sortimentet och pratat med personalen bestämde jag mig för ett par clubmaster, den klassiska varianten med lite brunspräcklig båge. Kände att de satt jäkligt bra på mig, och så är det ju kul att variera lite i och med att jag ändå har ganska markerade plastbågar på de vanliga glasögonen (och skulle jag bli sugen att bära wayfarers någon dag har jag ju kvar de solglasögon jag har nu). Är väldigt nöjd med mina val. Ser fram emot att få gå och hämta ut dem om ett par veckor.

I övrigt en relativt händelselös dag. Satt och läste en stund på eftermiddan, det är väl typ det som hänt. Bytte sängkläder under kvällen så jag inte behöver joxa med det i morgon (har tvättstugan i morgon bitti). Ser inte fram emot att kliva upp tidigt, men det är vad det är.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home