Saturday, July 15, 2023

Sent eller tidigt, det beror på perspektiv

Fick ett litet infall igår och knallade ner till puben en sväng. Träffade en bekant som jag blev sittande och tjöta med på en liten eftersläckning. Rätt lugnt men det blev lite sent. Men det var trevligt, även om jag av och till varit trött som tusan idag.

Således har det blivit en lugn och vilsam dag idag. Kollat på ett par filmer och lite sådär. Trivsamt. Finns inte så jäkla mycket att berätta. Bra promenad. En god lördagsöl. Slocknade i soffhörnet efter maten.

Häromdagen noterade jag att någon granne (vet inte vem) kastade ut brödsmulor (tror jag att det var) till en måsunge på gården. Blev lite trött då. Det finns flera skäl till varför måsungar inte ska matas men de främsta är att de dels blir matade av sina föräldrar och inte mår bra av att äta sådant de inte ska äta, dels att man inte vill att de ska vänja sig vid att bli matade och börja förknippa människor med mat. Det senare leder bara till att de blir närgångna och i värsta fall aggressiva. Fast så långt tänker ju inte folk. De ser bara den gulliga ungen som till synes ensam sitter och piper och tänker att den stackaren ska få något litet. Lite mer konsekvenstänk vore önskvärt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home