Saturday, September 09, 2023

Språklig innovation och lysande ny musik

Lugn och skön lördag på det stora hela. Blev igår kväll påmind om en tjej jag dejtade ett tag och som aldrig riktigt hände, så har av och till varit lite låg och inte kunnat undvika att tänka på henne. Ni vet den där typen av tankar som "tänk om..." eller "vad hade kunnat bli?". En saknad efter något som aldrig riktigt fanns. Efter hon som aldrig hände. Är man en klåpare i kärleksaffärer kan det bli så ibland.

Bra helg för ny musik det här. Nya fullkomligt lysande album från både Smisk och Romy. De är inte lika för fem öre men jag älskar båda plattorna djupt efter bara ett par, tre lyssningar. Dansgolv som pendlar mellan eufori och en tår i ögonvrån på den senare, dekadent punk om såväl livets njutningar som allt som gör samtiden outhärdlig på den förra. Två skivor som således täcker inte ungefär allt man behöver. Hade jag bara varit i Malmö hade jag lätt gått på Smisks releasefest ikväll. Mitt favoritpunkband alla kategorier. Antagligen mitt svenska favoritband överhuvudtaget just nu. Måste givetvis försöka komma över ett fysiskt exemplar av den plattan.

Annars fick jag under kvällen höra ordet normaltrubbad som kontrast till avtrubbad. Helt lysande språklig innovation. Ska lätt lägga till det i min vokabulär. Kan vara det bästa ord jag hört sedan lärkruta.

För övrigt gillar jag inte att det plötsligt blivit såhär varmt. Visst att det kan bli varmt i september men nu hade man ju börjat ställa in sig på höst och att få plocka fram sina koftor och andra trevliga höstplagg. Jag menar, att gå ut på promenad och ändå bli svettig när det börjar närma sig mitten av september känns ju lite... onödigt. Jävla klimatförändringar. Fuck regeringen som sänker bensinskatten.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home