Sunday, August 27, 2023

Sjukhus och restaurang

Var uppe och hälsade på mamma på sjukhuset idag. Visst märks det att hon inte är tipptopp, men på det stora hela var hon sig lik och som hon brukar. Sedan är det såklart lite lätt omskakande att se en förälder i en sjuksäng, men det är väl vad det är. Får hoppas att läkarna får rätsida på vad det nu är som inte är som det ska.

Istället för söndagsmiddag hos föräldrarna blev det middag på stan idag. Farsan ville bjuda på det. Delvis kanske för att komma hemifrån ett tag och tänka på något annat. Men det var trevligt. Och gott. En god pasta och ett par öl. Hallonsorbet till dessert. Sämre kan man ha det. Men blev tämligen mätt. Idag också får man väl säga, för igår blev jag verkligen superpropp när jag av dagen efter-slöhet beställde hem indiskt. De där burkarna med gryta och ris ser inte så stora ut men det är mer mat än man kan tro, särskilt när man också äter ett naanbröd till.

Har hur som helst varit rätt trött idag också. Man har ju trots allt börjat komma upp i den där åldern där en rejäl utekväll sitter i ett par dagar. Men får jag bara mina 7-9 timmars sömn i natt ska jag nog vara i helt okej form imorgon igen. Så får vi hoppas att det inte är någon som ska typ klippa gräset eller borra eller nåt tidigt imorgon bitti.

Tyckte, på tal om vila och sömn, för övrigt att jag sov mycket bättre under semestern. Det kan väl kanske dels bero på avsaknad av stress och jobbtankar, men tror ännu mer att det var för att jag kunde komma in i min naturliga, föredragna rytm med tid för läggdags och uppstigning. När man jobbar blir det ju dels att man behöver gå upp tidigt ibland, men det blir också mer oregelbundet där man beroende på när man har saker inbokade och hur mycket man har att göra får kliva upp olika tider olika dagar. Just när det kommer till sömn tror jag ändå att regelbundenhet och rytm är ganska bra.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home