Tuesday, December 05, 2023

Kylig morgon följd av naturupplevelser

När jag klev upp i morse och såg att termometern visade omkring tjugo minusgrader kändes det lite sådär att jag skulle ut på ett jobb i skogen på morgonen. Det var bara att pälsa på sig så gott det gick. Tog rentav med mig en mössa för säkerhets skull. Som tur var var det dock lite varmare där jobbet skulle göras, bara omkring tio minus. Blev lite kyligt åt händerna och pennan funkade lite sämre än vanligt, men var i alla fall görbart. Hade det varit de där tjugo hade det nog varit tufft.
På vägen till stället där jobbet skulle göras stod det tre älgar på ett gärde. Imponerande djur när man ser dem så där. Hade det inte varit för att jag skulle köra efter en annan för att hitta dit jag skulle hade jag nog stannat till och tagit en bild genom bilrutan. När jag åkte tillbaka var älgarna inte kvar, men tog det såklart väldigt försiktigt för att vara på den säkra sidan. Nu tog man det försiktigt oavsett i och med det var vinterväg med snö och så, men eftersom man visste att det fanns älg i närheten blev det att vara ännu lite mer försiktig och uppmärksam. En liten bit på den vägen var det även något slags inverterad älvdans över en åker. Klart längs marken, men dimma någon eller ett par meter upp. Det har jag nog aldrig sett förut. Men då var kvoten för naturupplevelser fylld för ett tag.
Och frampå seneftermiddagen fick jag uttala mig i etermedia. Hade gått ut för att ta lite luft och komma upp i dagens antal steg när jag blev hejdad av en radioreporter som undrade om jag kunde uttala mig om en grej som jag inte hade en aning om hade hänt i kvarteret förrän han sade det. Ställde såklart upp för en journalistkollega och hasplade ur mig något för stunden framimproviserat. Inte mitt starkaste medieframträdande, men heller inget som någon överhuvudtaget kommer minnas.
Slog mig nu att jag har namnsdag imorgon. Oklart om det kommer firas.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home