Friday, March 29, 2024

Hade varit skönt att slippa dem

Och då var det då klart att Oskarshamn åker ur SHL och spelar Hockeyallsvenskan nästa år. Inget oväntat resultat sett till säsongen. Hade personligen dock kanske hoppats att HV skulle åka ur, mest för att det är skönt att slippa möta töliga Oskarshamn.

De är ju uppenbarligen en klubb med mindre resurser än HV, Djurgården och Brynäs som åkt ur de senaste tre säsongerna, så det blir intressant att se om de väljer att satsa på samma vis som de tre gjort eller om de mer likt när Mora och Timrå trillat ur gör mer av en omstart och bygger mer på sikt än att lassa på med stora namn på rad. Risken är att det blir ett jäkla race bland topplagen i allsvenskan där man toksatsar på att gå upp för att man känner att chansen är större nu när laget som kommer ner uppfattas som svagare än de som åkt ur de senaste åren, när det antagligen inte på samma sätt kommer finnas en solklar jättefavorit.

Med det sagt vet vi ju ännu inte hur Oskarshamn kommer agera. De har trots allt fallskärmen från SHL med sig och visst ska det inte uteslutas att de gör en jättesatsning för att gå upp igen direkt, även om den spontana känslan är att de i egenskap av lite mindre klubb än storlagen som åkt ur tidigare inte kommer ha riktigt samma möjligheter att plocka mer eller mindre vilka spelare de vill.

Och för den skull vet vi ju inte säkert att vi kommer behöva möta dem nästa säsong även om det är det troliga. Vi är trots allt ett av fyra lag i semifinal och ett av de lagen kommer gå upp. Man vet aldrig.


Min dag har annars varit lugn. Har mestadels suttit och läst. Imorgon ska det firas påsk med allt vad det innebär. Börjar givetvis med traditionell äggfrukost (inklusive ett litet, litet glas punsch) och att lyssna på Faller isär. Kan nog hända att det slinker in en och annan godisbit i munnen under dagen också.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home