Sunday, March 24, 2024

Så förbenat härligt!

Bofors - Södertälje 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Kan bara applådera. Perfekt genomförd fjärdematch. De tidigare matcherna har varit jämna och har känts ovissa in i det sista men ikväll var det inget snack. Södertälje, som förvisso gjorde ett blekt intryck i den här matchen, hade inte mycket alls. Vi klev ut, visade var skåpet ska stå och kunde stänga det här ganska säkert. Vi kanske inte låg på och snurrade i anfallszon hela matchen, men det kändes tryggt och säkert och vi lät inte SSK skapa särskilt mycket. Inte ens när de hade fem mot tre kändes det särskilt farligt. Sedan blev det lite onödigt spännande på slutet när de fick göra 4-2 efter att vi för ovanlighetens skull gått bort oss en smula, men vi redde ut fem mot sex-spelet på ett bra sätt och i slutändan var segern aldrig riktigt hotad. Bra match från vårt håll.

Att vi skulle svepa Södertälje i den här serien hade jag aldrig trott på förhand. Skulle något lag bli svept hade jag snarare trott att det skulle bli vi. Sjukt imponerande. Särskilt med tanke på att vi innan den här kvartsfinalserien inte hade vunnit en match mot dem på ett par år. Måste säga att jag är full av beundran för det här laget. Hur man kunnat vända säsongen från den usla starten med sex raka nollpoängare till att nu vara klara för semifinal efter att ha kommit från åttondelen och svept serietvåan, en mardrömsmotståndare, på pappret. Så oerhört starkt.

Vilka vi får möta i semifinalen återstår att se. Grundtipset och det som det mesta talar för är Brynäs. Skulle kvarten mellan AIK och Mora gå till sju matcher och sluta med att Mora tar hem segern känns det dock som att det finns en liten chans att Brynäs väljer dem istället då de kommer med en tuff sjumatchersserie i benen medan vi haft en vecka för vila, återhämtning och förberedelser. Tar AIK den serien så Brynäs har att välja på oss och, troligtvis, Djurgården känns det dock tämligen säkert att Brynäs väljer oss. Så som sagt, troligtvis får vi Brynäs men med en liten möjlighet att det kan bli Djurgården. Oavsett vilket det blir kommer vi gå in i den serien som ganska tydliga underdogs, och oavsett motstånd kommer det bli en tuff uppgift. Men det är bara att gå ut och köra. Vi kommer kunna spela semin helt utan press, och spelar vi på topp kan vi slå alla lag. Därtill med en trupp som känns väl bygd för slutspel. Sedan blir väl tipset kanske att det tar stopp i semin, men det trodde man ju inför kvarten också. Det ska ju spelas om det också.

Hur det än går innebär kvällens säkrade semifinalsplats att man kommer kunna vara ganska nöjd med säsongen som helhet när det är dags att blicka tillbaka och summera om några veckor. Det trodde man kanske inte riktigt där efter omgång sex i höstas när vi efter ännu ett tungt nederlag ännu stod på noll poäng. Men den summeringen får vänta ett tag. Nu ska vi ju först och främst spela semifinal.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home