Saturday, March 23, 2024

Så jävla gött!

Bofors - Södertälje 3-2 förl. (1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 1-0)

Tre matcher. Tre förlängningar. Tre segrar. Otroligt. Det hade jag verkligen inte trott på förhand att vi skulle ha 3-0 vid det här laget. Det är ett väldigt bra läge. Går ett lag upp till 3-0 händer det väldigt, väldigt, väldigt sällan. Det finns dock en fara i det. För även om vetskapen om hur sällan det är sådana lägen vänds är demoraliserande för SSK kan samma vetskap göra att det smyger sig på en känsla av att det är klart, trots att ingenting faktiskt är det. Men som sagt, bra läge. Vi har fyra matchbollar nu. Förhoppningsvis slår vi in någon av dem. Hade smakat riktigt gott om vi kunde stänga det här redan på söndag.

Matchen i sig började annars ganska jämnt. I andra perioden tycker jag BIK tog över kontrollen allt mer, och fram till att Södertälje lite turligt fick in 1-1 i PP och strax därefter 1-2 ännu mer turligt hade de inte särskilt mycket alls. Starkt av BIK att kunna samla ihop sig i det läget och jobba in en kvittering. Särskilt som känslan var att vi mycket väl kunde ha hängt dit ett par mål till redan i andra perioden, men att deras målvakt gjorde det bra. Det visar ändå vilka kliv laget tagit under säsongens gång. Hade de där målen i baken ramlat in i början av säsongen hade vi sannolikt mer eller mindre rasat samman. Nu kändes det kanske inte lugnt, det gör det ju sällan när man står på läktaren med nerver och dunkande puls, men man ser att spelarna kan skaka av sig det på ett annat sätt och bara gå in och köra för att jaga kvitteringspucken.

Bra för moralen att ha tagit hem tre av tre förläningar. Det borde ge en boost rent allmänt, och framförallt stärka självförtroendet i just suddenspel. Tycker också det visar på mental styrka att kunna kliva ut och våga ta chansen att bli hjälte när den dyker upp. Att våga kliva fram. Göra den där dragningen, slå den där passningen, skjuta det där skottet. Bara att spplådera.

För övrigt lite gulligt att Södertäljes tränare går ut och sågar domarna efter en match där de hade mängder av domslut med sig. Den situation han gnäller om att de borde fått ett fem mot tre förstår jag inte alls vad han menar, det kan inte ha varit någon i hallen utom han själv som lade märke till. Däremot tog domarna en helt horribel utvisning på Kokkonen i förlängningen, och ett par klart tveksamma trippingar på BIK:are (varav den ena ledde till Södertäljes 1-1) under ordinarie tid. Men vill han slösa energi på att klaga på domarna så gärna för mig.

Ny match på söndag som sagt. Hoppas det blir lika livat och välfyllt i hallen då som det var ikväll. Grymt jobb av klacken ikväll och fantastisk stämning matchen igenom.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home