Friday, March 15, 2024

Halsjävel

Vaknade med halsont imorse. Så blev ingen traditionsenlig deadlinepunsch ikväll. Känner mig visserligen inte särskilt sjuk i övrigt, men det hade bara känts onödigt att gå på puben när man inte är helt kry. Det blir ju liksom inget roligt att dricka punsch när det är plågsamt att svälja, och det känns ju generellt som att det kan vara en god idé att hålla sig nykter tills det blir bättre.

Tredje gången sedan nyår jag är sjuk nu. Töligt. Blev ju sjuk där lagom till nyår, och så en liten förkylningssläng för typ en månad sedan som visserligen var rätt mild i sig men där snuvan dröjde sig kvar ett tag, och så nu då. Vet att det var lite liknande förra vintern. Då blev jag sjuk någon gång på hösten, sedan igen lagom till lucia (eller om luciga var första gången? minns inte exakt) och sedan ett par gånger till. Man hoppas ju att det inte ska vara något slags nytt normalläge att bli sjuk 2-4 gånger varje vinter. Det bästa vore ju att det var som innan den där förkylningen av slutet av 2022 när jag inte var sjuk en enda gång på över tre år. Fast ska man absolut behöva bli sjuk kan det ju räcka med en eller två gånger om året. Det är ju ungefär den frekvensen det brukat vara tidigare. Undantaget 2014 då jag också blev sjuk 3-4 gånger förhållandevis tätt.

Men känner mig som sagt inte särskilt sjuk utöver halsontet. Tror inte jag har någon feber eller så. Dock sådan där trälig halsont som känns som att den framförallt sitter i halsmandeln och Strepsils bara hjälper marginellt. Sådan där som gör att det gör ont att svälja även om det bara är saliv man sväljer. Det ska väl gå över den här gången också, men det är fett jobbigt så länge det sitter i. Hoppas såklart att det ska gå över redan till imorgon - ibland gör det ju det - men känner mig inte särskilt optimistisk i det avseendet utan räknar med att det kommer hänga i några dagar. Det får visa sig. Sedan får man väl vara glad att det kom nu och inte till påsk, det är ju alltid något.

Har hur som helst alltså blivit en ganska lugn dag och kväll. Har mest suttit i soffan och slöglott på tv under kvällen. Såg sista perioden mellan Oskarshamn och HV. Kan nog bli en rysare till matchserie, inte minst nu när Oskarshamn lite lätt överraskande vann första matchen. Man är såklart glad att man inte håller på något av de inblandade lagen, men för oss utomstående utan några sympatier åt något håll är de här kvalmatcherna magiska. SM-slutspelet är på det hela taget ganska ointressant, men matcher som de här där ett misstag kan innebära att mörkret öppnas sig under fötterna och ångesten fullkomligt sprutar ur öronen på spelarna är makalös underhållning. Det är svårt att inte förföras av känslorna och nerverna som är inblandade, allt som står på spel.

Vad som händer imorgon återstår att se, det beror nog lite på hur jag mår då. Skulle väl dock tro att det kommer bli rätt lugnt och skönt. Lördagar brukar ju kunna bli så.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home