Friday, March 08, 2024

Kuken!

Bofors - Mora 2-3 (1-1, 0-1 ,2-3)

Det var ju skit. Men men, med tanke på att Björklöven vann sin match spelade det ju ingen roll i slutändan. Värre då att AIK inte lyckades göra sitt jobb utan förlorade mot Almtuna (trots ledning med 3-0) så vi istället för Kalmar i åttondelen. Känner mig ärligt talat inte helt bekväm med de motståndet. Vi har haft svårt för dem under säsongen (förlorat tre av fyra) samtidigt som de som extremt nederlagstippade nykomlingar inför säsongen inte kommer ha något alls att förlora. Lägg därtill att de kommer ha första matchen på hemmaplan (de högre rankade lagen spelar borta-hemma-hemma i det fall det blir tre matcher) och det känns riktigt ruggigt. Kan personligen tycka att det känns lite feltänkt att de högre rankade lagen får börja på bortaplan, men det är väl för att få ihop spelschemat och att lagen ska kunna spara in lite på resor antar jag. Kommer hur som helst bli en läskig matchserie. Vinner vi förstamatchen nere i Kalmar tror jag vi tar hem det. Förlorar vi den blir det riktigt, riktigt ruggigt.

Kvällens match kan jag i övrigt inte säga så mycket om. Jag var givetvis där, men var medbjuden till nätverksbaren av en polare så såg betydligt sämre och mindre än vanligt. Dock jäkligt surt att Mora fick göra det avgörande målet på en jäklgit onödig kontring bara minuten efter att vi kvitterat. Särskilt som det då bara var ett par minuter kvar av matchen. Kändes väl också att det var ett par situationer framåt slutskedet av matchen där domarnas insats var sådär, även om det ska sägas att det till större delen baseras på publikens reaktioner då jag pga vinkel och synfält inte helt uppfattade vad som hände.

Hur som helst, första åttondelsfinalen på måndag. Nya tag då. Bara att hoppas att vi kommer ut riktigt jäkla taggade, visar var skåpet ska stå och kör över Kalmar. Tycker ändå vi visat under senare halvan av säsongen att vi ska vara, och är, betydligt bättre än dem. Men då gäller det också att vi gör vad vi ska och har både huvud, kropp och inställning med oss.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home