Thursday, March 14, 2024

Riktigt gött!

Bofors - Kalmar 5-1 (1-0, 1-1, 3-0)

Det var skönt. Stark seger. Sedan ska väl sägas att slutresultatet inte helt speglar matchbilden. Det var betydligt jämnare och nervigare än siffrorna kan antyda då både fyran och femman för BIK kom i tom bur. Det var egentligen först när vi fick in 3-1 med knappt med fyra minuter kvar som man andades ut en liten smula. Då började man känna inte att det var klart men att det nog skulle ganska mycket till för att vi skulle tappa den här matchen.

Riktigt bra match av Hellgren-Smed i kassen. Var lite orolig inför matchen hur han skulle orka nu när det varit väldigt tätt matchande under åttondelsfinalen, men den oron visade sig skönt nog obefogad. Ros även till Bakke Olsen som vräker in poäng för närvarande. Ett mål och tre assist från hans klubba ikväll. Men tycker att hela laget gör en bra match ikväll. Fullt rättvis seger.

Mindre positivt att Frasse fick kliva av med vad som såg ut som en knäskada. Inte bra om han missar kvarten, och med tanke på att han fick i princip ledas ut till omklädningsrummet ser det tyvärr ut som man kan befara att han kommer göra det. Bara att hoppas att det är bättre än det såg ut och att de dagar som återstår innan kvartsfinalspelet drar igång räcker för att han ska vara redo för spel. Även att vi inte riktigt fått igång pp:t i slutspelet oroar en smula. Inget pp-mål i dag trots fyra chanser. Kan kanske delvis förklaras med att 2-3 spelare som normalt spelar i numerärt överläge saknats både igår och idag, men med tanke på hur effektiva vi varit där tidigare under säsongen vore det ju önskvärt att kunna fortsätta vara det. Sådant kan ju bli avgörande om det blir jämna och täta matcher framöver.

Hade vi förlorat ikväll och missat kvarten hade det varit ett misslyckande, nu kommer man beroende på hur det går framöver kunna sätta minst betyget godkänt på säsongen. Så det var skönt att det blev en seger ikväll.

SSK i kvartsfinal härnäst alltså. Kommer bli en riktigt hård nöt att knäcka. Rent sportsligt den av de potentiella motståndarna jag minst ville ha på förhand med tanke på hur förtvivlat svårt vi haft för dem de senaste åren, men samtidigt den som kändes mest sannolik baserat på hur serien slutade. Har med tanke på nyligen nämnda historik mot SSK svårt att se att vi kommer slå dem över sju över matcher, särskilt som de har hemmaplansfördelen, men helt omöjligt är det trots allt inte. Kan vi dra nytta av att vi redan är inne i slutspelsmode och börja bra kan allt hända. Men favoritskapet ligger helt klart på dem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home