Tuesday, March 05, 2024

Det snurrar på, det kommer snurra på

Inte direkt en lugn dag. Har snurrat på jobb, och så lär det nog fortsätta resten av veckan. Är en rätt intensiv period nu och kommer så vara även nästa vecka. Sedan blir det lite lugnare några dagar innan det tar fart igen. Sådan är detta arbetes cykel.

Under kvällen har jag läst lite grann. Sett en helt okej men kanske inte särskilt omvälvande film. Ska i väg för ett reportage lite halvtidigt i morgon så ska nog försöka komma i säng senast vid ett i kväll. Mest för att göra det mindre jobbigt att kliva upp när klockan ringer.

Kan förresten bli riktigt rafflande i tabellen efter morgondagens hockeymatcher. De fyra lag, bland annat BIK, som ligger och högst sannolikt kommer sluta på de tabellplaceringar som innebär åttondelsfinaler möter nämligen varandra. Och beroende på hur matcherna går skulle det kunna bli så att tre lag ligger på 77 poäng med Kalmar som klar tia på 71, eller tre lag på 74 poäng med BIK klar sjua på 80. Skulle vi ta tre poäng är vi dock i praktiken klara för (minst) sjundeplatsen oavsett hur det går mellan Almtuna och Kalmar i och med att vi har klart bättre målskillnad. Vid tre poäng skulle det även fortsättningsvis kunna finnas en liten chans på sjätteplatsen som ger en direktplats till kvartsfinalen, men det kräver i så fall att Björklöven kammar noll mot AIK och att de därefter inte heller tar några poäng mot Västervik i sista omgången samtidigt som vi vinner på ordinarie tid mot Mora. Visst kan vi ta tre poäng mot både Nybro och Mora, men vi kan också mycket väl förlora båda de matcherna, och att Björklöven inte skulle ta en enda poäng på de sista två matcherna känns mindre troligt (även om det så klart skulle kunna bli en del nerver i sista matchen mot ett sedan länge avsågat lag som de "ska" slå om den matchen blir avgörande), så även om chansen finns på pappret ser jag det som osannolikt att vi blir bättre än sjua. Sedan kan man spekulera i om sjunde- eller åttondeplatsen är att föredra sett till motstånd. Av de tre möjliga motståndarna i åttondelen skulle jag personligen helst se att vi får möta Almtuna. Det är en något kortare resa, vi har haft lite svårt för Kalmar under säsongen, Nybro känns luriga och framförallt borde vi ha ett mentalt övertag på AIS efter 10-0-segern senast vi möttes. Med det sagt ska man givetvis gå in för att vinna matcherna som är kvar och sikta på att sluta så högt som möjligt i tabellen, men skulle vi hamna på åttondeplatsen samtidigt som Almtuna blir nia hade jag kanske inte sörjt sjundeplatsen överdrivet mycket. En intressant avslutning blir det hur som helst. Och det vore ju verkligen inte dumt med tre poäng och kirra minst sjundeplatsen redan i morgon.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home