Wednesday, March 06, 2024

Kalas!

Nybro - Bofors 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

Det var gött. Med de tre poängen har vi säkrat minst en sjundeplats i tabellen. Björklöven förlorade dessutom sin match så vi har ännu chansen på sjätteplatsen. En lite chans ska sägas, och jag bedömer det som osannolikt att Björklöven kammar noll mot Västervik i sista omgången. Men visst, de har egentligen allt att förlora och det kan bli nervdaller i en match som de bara ska vinna så helt omöjligt är det kanske inte, men det känns osannolikt som sagt. Och även om de skulle snubblas krävs ju att vi tar tre poäng mot Mora på fredag, och det är ju för den delen inget man bara kan utgå från att vi gör. Det blir en nog så tuff match.

Med kvällens resultat där Kalmar tog tre poäng mot Almtuna är det för övrigt riktigt infernaliskt på placeringarna bakom BIK nu. Nybro, Kalmar och Almtuna står alla på 74 poäng och bara målskillnad skiljer dem åt inför sista omgången. Alla de tre kommer spela åttondelsfinal, men bara ett av dem kommer få hemmaplansfördel och i vilken ordning de slutar kommer avgöra vilka lag som möter varandra i åttondelarna. På förhand känns det som det är fördel Nybro som möter ett Tingsryd utan mer än äran att spela för i slutomgången, dock på bortaplan i ett derby där Tingsryd säkert inget hellre vill än att sätta så mycket krokben de kan för en gammal rival. Almtuna och Kalmar tar sig an varsitt Stockholmslag, där AIS spelar borta mot ett AIK som behöver vinna för att säkra andraplatsen och Kalmar tar emot Djurgården som vill försöka gripa sista halmstrået att ta tredjeplatsen och kunna välja motståndare i kvarten och allra minst hålla undan på fjärdeplatsen för att få hemmafördel i nämnda kvart. Så de kan få det tufft alla tre. Jättesvårt att säga hur det går, men mitt utgångstips får vara att det slutar som de ligger placerade nu med Nybro som åtta, Kalmar nia och Almtuna på tiondeplatsen. Om vi antar att vi slutar sjua får vi i så fall möta Almtuna i åttondelen medan den andra åttondelsfinalen blir ett antagligen kokhett derby mellan nykomlingarna. Men det kan lika gärna sluta helt tvärtom. Det blir en spännande slutomgång på flera håll. Är egentligen bara en match, den mellan Västerås och Brynäs, som är helt betydelselös. Alla andra blir i varierande grad avgörande för förutsättningarna inför slutspelet.

Riktigt skönt att vi kunde de där tre poängen i kväll för att undvika det allra värsta nervpirret på fredag. Nu kommer vi kunna gå ut och köra och ha allt att vinna. Ganska perfekta förutsättningar för en fredagkväll i Nobelhallen med den storpublik årets gratismatch kommer innebära.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home