Monday, March 18, 2024

Härlig start!

Södertälje - Bofors 1-2 förl. (0-0, 1-0, 0-1, 0-1)

Trodde nog faktiskt inte på förhand att vi skulle vinna den här matchen, men ibland är det skönt att ha fel. Starkt att kunna stå emot trots att SSK enligt rapporterna verkar ha haft ett rätt stort spelövertag i de två första perioderna, särskilt som vi spelade hela matchen med bara fem backar. Vore ju onekligen välkommet om någon av Olsén eller Krämer (eller helst båda) är tillbaka till nästa match. Ny grym insats av Hellgren i kassen vad det verkar. Ett insläppt på 37 skott är starka siffror.

Bra också att kunna avgöra tidigt i förlängningen. Och kul där att Pistek fick göra det målet med tanke på att han brände en straff precis i slutet av tredje perioden. Dock en smula anmärkningsvärt att det pp:t vi gör mål på i förlängningen är det enda pp vi får med oss på hela matchen. Särskilt som det inte direkt varit få utvisningsminuter åt något håll under matchens gång. 14 minuter (plus en straff emot) för Södertälje, 20 minuter för oss. Flera av dem iofs dubbelutvisningar, så verkar ha varit lite smågrinigt. Vore onekligen spännande att få veta vad som hände som gjorde att Kokkonen och en SSK-spelare drog på sig tvåminutare för osportsligt uppträdande i samband med slutsignalen för både första och andra perioden.

Men seger i första matchen alltså. Bra start på kvartsfinalen. Gött att kunna bryta den alldeles för långa förlusttrenden mot just Södertälje direkt i första matchen. Nu finns ju förhoppningsvis något att kunna bygga vidare på.


Mindre gött att J20 förlorade sin avgörande playoffmatch och missar kvalet till högsta serien. De har varit så nära att ta det där klivet i så många år att jag tycker de verkligen är värda att få gå upp. Det hade varit bra för hela föreningen. Men inte i år alltså. Får hoppas att det går bättre nästa säsong. När de är så överlägsna i sin serie år efter år så måste ju stjärnorna någon gång stå rätt för att det där sista nålsögat ska kunna passeras.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home