Friday, March 01, 2024

Najs!

Bofors - Tingsryd 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)

Ingen höjdarmatch direkt, men det var väl ganska väntat sett till motståndare och förutsättningar. Tre poäng blev det dock, och det är ju huvudsaken. Så länge man vinner spelar det faktiskt ingen som helst roll om underhållningsvärdet är sisådär. Sådana här matcher är alltid lite luriga, men efter att vi gjorde 2-0 alldeles i slutet av första perioden kändes det väl som att vi hade rätt hygglig kontroll på matchen. Blev lite spänning efter Tingsryds 3-1 då de fick lite momentum och tryck (tvåmålsledningar är ju mariga på det sättet att det bara krävs ett individuellt misstag eller någon oturlig utvisning för att det ska bli riktigt spännande), men när vi gjorde 4-1 kändes det klart.

Nu har vi satt oss i ett riktigt bra läge för att klara topp 8, men än så länge är inget klart. Det kan mycket väl bli så att vi kammar noll mot både Nybro och Mora i de två avslutande omgångarna, men samtidigt ska det väldigt mycket till för att inte bli sämst åtta om vi vinner mot Nybro på onsdag. Lär bli rafflande hur som helst. För övrigt lite synd att Björklöven vann ikväll och i praktiken släckte det lilla hoppet om att kunna ta sig förbi dem och ta sjätteplatsen som innebär direkt till kvartsfinal. Fortfarande teoretiskt möjligt, men att de inte skulle ta en enda poäng mot Västervik i sista omgången... nej, det tror jag inte på. Sedan tror jag inte att vi hade gått om dem ändå, men det hade ju varit spännande om chansen funnits ända in i slutet.

Kul att Krämer och Milosevic fick göra mål. Det händer ju inte så ofta. Tror faktiskt det var säsongens första för båda två. Milosevics var rentav det matchavgörande, och Krämers det så väldigt viktiga första målet. Det är ofta ganska viktigt att göra första målet, men särskilt i sådana här matcher där motståndaren inte har något att spela för och man inte vill ge dem onödigt momentum. Tingsryd är ju också av tradition ett lag som är svårspelat när de har en ledning att gå på och kan backa hem, proppa igen i mittzon och hugga på kontringar. Då gäller det att hänga dit första pucken så de inte får den möjligheten.

Annars finns inte så mycket att säga. En ganska typisk match som man antagligen kommer att ha glömt redan om en vecka, mycket möjligt tidigare än så. Men skönt med tre poäng.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home