Tuesday, February 20, 2024

Konsumerat film

Förhållandevis lugn måndag. Har typ sett en film och druckit en öl och gått en promenad (obs! inte nödvändigtvis i den ordningen). Fick nya körkortet i dag också. Mitt förra hade första april som datum när det utfärdades, det här hade alla hjärtans dag. Tycker ändå det har något att det råkat falla sig så att de utfärdats på sådana lite utmärkande dagar i almanackan. 2034 gäller det till. Året innan jag fyller 50. Huvaligen.

Passade på att se Erik Poppes Utöyafilm från 2018 under kvällen. Alltså den var... den kändes. Den lyckades verkligen fånga och förmedla skräcken, förvirringen, rädslan. Oerhörd puls och nerv, och att gärningsmannen aldrig syntes mer än någon enstaka sekund gjorde det hela bara mer påtagligt. Omskakande. Grym prestation av hon som gör huvudrollen, inte många minuter av filmen hon inte är i bild.

Vad som händer imorgon vet jag ännu inte. Troligtvis inget omvälvande. Men det är klart, när det omvälvande sker vet man ju sällan om det i förväg, så säker kan man ju inte vara.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home