Wednesday, February 21, 2024

Riktigt härligt!

Bofors - AIK 5-2 (3-1, 2-1, 0-0)

Mardrömsstart med mål i baken efter 39 sekunder, men därefter en riktigt bra insats av BIK. Krigade ner AIK, fick till långa anfall samtidigt som man försvarade sig bra. Periodvis tryckte vi tillbaka AIK rejält och spelade grymt bra.

Unge Stenberg fortsätter leverera. Tredje matchen, tredje målet. Skulle inte göra ont om han spelar större delen av vad som återstår av säsongen här. Ännu mindre ont om vi skulle lyckas få hit honom på säsongslån till nästa år. Kanske inte så troligt, men hoppas går ju alltid.

Nu är vi uppe på sjundeplatsen i tabellen. Så högt har vi inte varit på hela säsongen. Canserna att nå topp sex ser jag som rätt minimala, då ska vi i så fall ta minst åtta, med hänsyn till målskillnad antagligen nio, poäng mer än Björklöven på de sex återstående matcherna. Teoretiskt möjligt förvisso, men inte särskilt troligt. Att bli sjua eller åtta spelar i praktiken ingen större roll men att ta någon av de placeringarna och få hemmaplansfördel i en åttondel vore bra, och det är klart man vill hamna så högt som möjligt i tabellen.

Efter Brynäs borta på fredag har vi Östersund, Västervik, Tingsryd och Nybro i rad. Fyra lag som ligger efter oss i tabellen, de två förstnämnda i praktiken klara för kval nedåt, Tingsryd just nu tolva. Tror att de matcherna blir väldigt avgörande för var vi landar till slut. Tar vi tolv poäng i dem ska det extremt mycket till för att vi inte ska bli sämst åtta, blir det noll kan vi rentav få svårt att ens klara tiondeplatsen som innebär slutspel. Rysaravslutning blir det hur som helst. Vi har visat att vi har kapaciteten när vi får det att stämma. Går bara att hoppas på ett lyckligt slut.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home