Friday, April 05, 2024

Härligt!

Bofors - Brynäs 3-2 förl. (0-0, 0-0, 2-2, 1-0)

Härligt seger. Och fullt rättvist. Vi gör en bra match, är sett till helheten i mina ögon bättre än Brynäs, för stora delar av matchen. Det hade känts väldigt, väldigt surt att förlora den här matchen. Kändes surt så det räckte när Brynäs gjorde 1-0 i PP på en i mina ögon väldigt billig utvisning, och för den delen när de kvitterade på slutet efter att vi slagit en onödig icing i fem mot sex. Men desto härligare då att vinna till slut. Grymt att Albin Eriksson fick bomba in avgörandet. Tycker att han har kämpat och slitit och krigat och spelat bra sista tredjedelen av säsongen men inte riktigt fått utdelning i poängkolumnen. Så han är väl värd att få hänga dit några puckar.

Och: utsålt. Bara en sån sak. Det var ett tag sedan det hände senast. Bra drag får man säga. Hoppas det blir mycket folk på söndag också, inte minst av ekonomiska skäl. Marknadschefen sa i en intervju på jumbotronen ikväll att de aldrig budgeterar med slutspel, så de här minst sex slutspelsmatcherna måste vara ett rätt bra tillskott i kassan. Och roligt att ha fått vara med om en utsåld hall. Under alla år jag gått på hockey har det nog bara hänt en gång förut som jag kan minnas. Det blir trångt och det blir varmt och det är bökigt om man skulle behöva gå till toaletten, men fan, det är ju så det ska vara. En fullproppad ståplatsläktare är, likt ett trångt publikhav framför en scen, ett av de bästa sammanhang som finns.

Just för söndagens match tror jag att kvällens resultat var väldigt bra. Hade vi legat under med 0-3 inför den är nog risken att det hade kunnat bli lite avslaget då. Nu finns potential för att det även då kan bli riktigt festligt. Blir kanske inte helt fullt då, det är ju trots allt söndag och arbetsdag dagen efter, men över 4000 är nog högst tänkbart. Och med tanke på att vi är en kommun med strax över och stad med lite under 30 000 invånare får det sägas vara en imponerande siffra.

Spelar vi som ikväll har vi definitivt en god chans att knip även söndagens match. Men det gäller att alla är påkopplade och att vi lägger ner jobbet, och gärna är lite mer effektiva och tar vara på chanserna vi skapar, för vi skapade en del riktigt vassa chanser ikväll utan att få in pucken. Brynäs är ett väldigt bra lag men, som vi såg i kvällens match, inte alls oslagbara.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home