Monday, May 20, 2013

VM-guld!

VM-guld. Fy fan vad underbart. På hemmaplan dessutom vilket ju bara gör det hela ännu mer magiskt. Så jävla gött.

Schweiz var jävligt bra, framförallt i anfallszon. Och det var väldigt nervöst där ett tag. Men Sverige var bättre, speciellt defensivt, och framförallt mer effektivt. Vågade inte ta ut något innan slutsignalen gick, inte ens trots att det stod 5-1, men när signalen väl ljöd var det bara att börja jubla. Det känns helt fantastiskt. Dock att TV4 lyckades sabba känslan med att lägga in en svinlång reklampaus mitt i det rusigaste firandet. Skämmes TV4! Överhuvudtaget är jag rätt missnöjd med fyrans sändningar. Dels att de har väldigt dålig känsla för när och hur de ska bryta för reklam, dels att snacket för-, efter- och paussnacket inte varit särskilt matnyttigt och kanske framförallt att man inte fått någon statistikredovisning eller liknande information alls. Låt oss hoppas att de blir bättre till nästa år. Dock bör det påpekas att kommentatorerna gjort ett bra jobb, rosas den som rosas bör liksom.

För att återgå till matchen kan jag väl tycka att det blev väl stora siffror till slut sett till matchbilden, men det blir ju lätt så när laget som leder får in något mål till i sista perioden och motståndarna måste börja jaga framåt. Men som sagt, all heder åt Schweiz. De gjorde en bra match och en riktigt bra turnering.

Vill väl annars inte vara den som säger vad var det jag sa, men som jag påpekade när det blev förlust mot just Schweiz i premiärmatchen var jag aldrig orolig utan att det är sista matchen man ska vinna. Och sista matchen, som ju lustigt nog också blev mot Schweiz, vann Sverige. Himla härligt.

Nu återstår väl dock att se hur länge jag kan sitta kvar här under kvällen. Finns åska i närheten av Kalmar, och skulle den få för sig att ta vägen förbi här (hoppas inte) är det ju bara att stänga av och dra ur sladden. Regnat har det dock gjort under kvällen. Strax efter slutsignalen började det regna som den värsta monsun, och sen har regnet kommit och gått med varierande intensitet.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home