Tuesday, September 24, 2013

De borde ha pratat med mig först

Pratade med morsna i telefon förut. Nu har de, angående flytten härifrån, tydligen fått för sig att komma ner redan på fredag och att vi ska åka härifrån redan på söndag. Min tanke har hela tiden varit att de ska komma ner på lördag och att jag ska lämna Kalmar först på måndag (sista dagen jag får ha kvar lägenheten). Så jag är lagomt glad kan jag säga. Dels för att jag vill vara kvar här nere så länge som möjligt. På sätt och vis är det trots allt min värld som upphör, mitt liv härnere som tar slut, och då är det viktigt för mig att få avsluta den här eran på mitt sätt, på mina villkor. Och eftersom jag egentligen inte vill flytta känns det viktigt att vara kvar så länge det går. Kan jag vara kvar till måndag så vill jag vara kvar till måndag. Sen finns det också en praktisk aspekt på det hela. Det är fan så mycket enklare att flytta ut på en måndag än en på en söndag. Då slipper man liksom hålla på att krångla med nycklar och utan det är öppet på bobutiken och man kan bara kila in där och lämna nycklarna och så är det klart. I det finns också en aspekt av att sluat en era, att någonstans få en slutpunkt som känns ok trots att jag egentligen inte vill flytta nu och på det här sättet. Att gå in och lämna nycklarna får liksom en annan känsla än att dumpa dem i någon brevlåda. Plus naturligtvis att man kan ta upp eventuella frågor som dykt upp under utflyttningen och städningen av lägenheten när man ändå är där med nyckeln, vilket ju inte går om nycklarna ska lämnas på annat sätt.

Dessutom blir jag lite sur att de bestämmer sånt utan att prata med mig först och se vad som passar bäst för mig. Det är trots allt jag som ska flytta ut, och som nämnt ovan är det hela mitt liv här nere som tar slut. Då borde de åtminstone kunna fråga mig först och sedan väga in mina önskemål innan det bara bestämmer sig och gör så jag blir tvungen att hasta igenom mitt avsked av staden och det liv jag levt här. Jag ska som exempel gå på Popidyll på fredag. Sista gången någonsin för min del. Hade de dykt upp lördag hade jag kunnat göra det till precis allt jag vill, för det hade inte gjort något om jag sovit länge på lördag morgon eller rentav varit lite bakfull på förmiddagen. Nu dyker de upp redan på fredag och då kan jag inte göra avsledet av Popidyll till allt jag vill på fredag. För då kommer de tvinga upp mig tidigt och det måste packas och städas och grejas hela jävla dagen. Och jag kommer inte kunna vara ifred innan jag går iväg till Popidyll på fredag och bara där försvinner mycket. Eftersom jag utgått ifrån att de skulle dyka upp på lördag (till och med de borde ju inse att det ur praktisk synvinkel är fördelatigt att flytta ut då för att slippa krångla med att ta reda på hur man ska göra med nycklar och sånt) har jag lagt upp planerna för hela veckan med det som utgångspunkt. Det måste jag ändra nu. Bara en sån sak som att jag hade tänkt äta en sista söndagspizza från min kvarterspizzeria på söndag går ju åt helvete eftersom jag, om det blir som de vill, inte kommer vara kvar här på söndag eftermiddag. Nu är visserligen just det en ganska trivial sak, men det är ett exempel på hur mina planer för hela veckan plötsligt bara faller. Mycket av det jag hade tänkt hinna med onsdag, torsdag, fredag måste nu hinnas med under onsdag och torsdag. Det gillar jag inte alls. Jag kan vara ganska sentimental av mig, och just därför blir det också viktigt att jag får avsluta den här eran på mitt sätt som jag har tänkt, för att få ett bra avslut som gör lite mindre ont liksom. Så att de inte pratade med mig utan helt egenmäktigt bara bestämde fredag och söndag irriterar mig något fruktansvärt.

Och ja, jag funderar absolut på att låta dem åka iväg på söndag och sen stanna här själv en natt till (på typ luftmadrass eller nåt) av ren vrånghet. Har jag lägenheten kvar till måndag ska jag tusan i mig vara kvar till på måndag. Det för den delen inte nödvändigtvis vara i lägenheten utan jag skulle kunna tänka mig att bo på hotell natten mellan söndag och måndag, men jag vill inte åka ifrån stan tidigare än nödvändigt.

På tal om något kanske inte helt annat men som inte har just med flyttdagarna och irritation och att ta avsked från staden och livet här så har jag ägnat dagen åt att så smått börja förbereda packning. Har packat ihop lie tidningar och sånt. Men framförallt har jag plockat ner alla affischer och posters från väggarna. Ett rätt drygt arbete med tanke på att de flesta satt upp med häftmassa. Häftmassa som skulle bort från såväl väggen som baksidan av affischerna. Väggarna var inget problem (har inga tapeter utan väggarna är målade, så blir liksom inga fläckar), men att få bort häftmasseresterna från affischernas baksidor tog sin lilla tid. Imorrn tänkte jag gå vidare med att plocka ner det som sitter på väggarna men som inte är affischer/posters. Typ inramade grejer och så.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home