Sunday, October 20, 2013

Gött! (dock är det inte segern man framförallt kommer minnas)

Bofors - Troja 4-0 (2-0, 0-0, 2-0)

Gött med seger naturligtvis, men det man framförallt kommer minnas med den här matchen är vad som hände precis i slutet av andra perioden. Ungefär samtidigt som slutsignalen gick delade en Trojaspelare ut en ful tackling längs sargen på en Boforsspelare, som blev liggande. Och inte nog med det. När Trojaspelaren i fråga efter tacklingen (och efter slutsignalen) var på väg därifrån slog han ännu fulare (och synbart oprovocerat, även om man nog kan anta att han fick höra några väl valda ord) ner en annan Boforsare, som också blev liggande. En riktig jävla idiotgrej med andra ord. Och en riktig jävla idiot. En av de största idioter jag sett på en is.

Men inte heller det är vad man kommer minnas, och inte heller det stora slagsmål som (naturligtvis) följde på hans tokfula tilltag. Det man kommer minnas är efterspelet. Nämnda Troja spelare lyckades med konststycket att få två, jag upprepar, två, matchstraff på samma gång. Det har jag aldrig varit med om att det hänt förut. Får man två matchstraff i samma match så har man onekligen gjort något riktigt fult. Blir spännande att se dock hur länge han blir avstängd. I och med att ett av hans matchstraff var match penalty är han automatiskt avstängd en match, men jag kan absolut tänka mig att det blir ett par matcher till. För det han gjorde på Calle Berglund (den till synes oprovocerade nedslagningen) var riktigt fult. En tackling som träffar fel kan hända och det kan bli fulare än det var tänkt. Men smällen på Calle var definitivt inget misstag, det var en jävligt medveten grej. Man crosscheckar inte någon i ansiktet av misstag, särskilt inte när det ser ut som den här grejen gjorde.

Till följd av det stora slagsmålet fick båda lagen sedan varsitt ytterligare matchstraff och varsin 2+2, men de kvittades. Så resultatet blev att Bofors fick spela med en man mer de första tio minuterna av sista perioden. En halv periods power play alltså. Och då menar jag också att det de facto blev en halv period med fler spelare på plan. Vanligtvis är det ju så att den utvisade spelaren får komma in igen om laget med en man mer gör mål. Men när det gäller femminutersutvisningar (vilket matchstraff bokförs som) gäller inte den regeln, utan då är det spel med en man mer/mindre hela den tiden, oavsett hur många mål det blir. Det kan inte hända ofta att det blir tio minuter PP, utan det var något ganska unikt vi som var där fick vara med om. 95 utvisningsminuter fick Troja totalt i matchen (Bofors fick 39), och då stod alltså en enskild spelare ensam för 50 av de minuterna (matchstraff=5+20 i matchprotokollet). Jävlar vad det måste ha brunnit till i skallen på idioten när han gjorde sina idiotgrejer.

För övrigt var det Schilken som dömde idag. Han var ungefär lika dålig som vanligt. Att han fortfarande får döma hockeymatcher på den här nivån är en gåta. Matchstraffsituationen tycker jag han redde ut bra (och det säger jag inte bara för att jag håller på Bofors), men i övrigt hade han inte många rätt. Han missade väldigt mycket och verkade inte ha koll på vad som hände på isen. Det var som att han inte var riktigt koncentrerad och uppmärksam på matchen, utan ständigt åkte runt och tittade åt fel håll, eller var på fel plats.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home