Friday, October 18, 2013

Upphörande - nr22af is no more

Inatt upphör mitt studentkonto, och då framförallt min studentmail, att fungera. Det kan visserligen vara om ett dygn också, det är bara sagt den 19:e så lite oklart om det är direkt när den 19:e börjar eller om det är dygnet ut, men det är inte jättenoga. Det är lite slutet på en era ändå. Lite som att den sista resten av studentlivet försvinner. Jag har haft den där mailen länge. Strax över nio år faktiskt. Jag var med när hik.se blev lnu.se, och jag var med när det byttes mailklient från outlook till gmail. Jag har loggat in så många gånger att jag inte behöver kunna lösenordet i huvudet, sedan länge har jag det i fingrarna. Sedan jag först fick inloggningsuppgifterna när jag påbörjade mina högskolestudier höstterminen 2004 är det den mailadressen jag (i huvudsak) använt när jag skickat "seriösa" mail. När jag handlat saker har jag i allmänhet fortsatt använda min gamla hotmail, mest för att slippa få massa reklam och sånt jox på skolmailen. Men i övrigt har skolmailen varit den mail jag använt, även för privat mailkorrespondens. Är liksom enklast att ha allt på samma ställe, samtidigt som det ju ger ett åtminsone hyfsat seriöst intryck att använda den istället för exempelvis hotmail. Jag har skickat och tagit emot många mail där, både upplyftande, nedslående, intressanta, tråkiga, välskrivna, pladdriga, korta, långa, spännande och glädjande mail på den där mailadressen. Det var exempelvis med den mailadressen jag skötte allt som hade med Klubb Perfektion att göra, och det var därifrån jag skickade in inlämningsuppgifter (inklusive hemtentor och uppsatser). Vi har varit med om mycket tillsammans jag och den där mailadressen.

Men studentkontot är inte bara en mail. Det är med det jag kunnat logga in på skolans dator, med det jag kunnat använda skolans webbtjänster, med det jag loggat in i Ladok för att se mina resultat (och nervöst tittat om betyg kommit in), med det jag haft tillgång till ett näst intill oändligt arkiv av vetenskapliga artiklar. Det har helt enkelt tjänat mig väl under mina år som student. På flera olika sätt.

Men nu upphör det snart, och så är den eran, tiden med nr22af, över. När jag första gången efter att studentkontot upphört försöker logga in och möts av meddelandet att kontot upphört (och här gissar jag bara på att man får ett sådant felmeddelande) kommer jag kunna säga att nr22af is no more. Eller varför inte: nr22af är dött, länge leve nr22af!


PS. Om du vill skicka mail till mig men undrar hur tusan du ska få tag på mig nu när studentmailen upphör kan jag meddela att du fortsättningsvis kan maila mig på nicklas.remmegard@gmail.com

0 Comments:

Post a Comment

<< Home