Monday, November 04, 2013

Än lever den

Nu under kvällen trodde jag att datorn till sist hade bestämt sig för att lägga av, att det fick räcka nu. Som jag nämnde i går har jag väldigt lite diskutrymme kvar och mer eller mindre bara väntar på att den ska krascha, så när datorn när jag slog på den stod i 25 minuter utan att starta är det inte så konstigt att jag drog slutsatsen att haveriet slutligen kommit. Kände mig dock förvånansvärt ok med det det. Kanske för att det inte var särskilt oväntat och för att jag varit förutseende nog att fixa kopior av alla viktiga (och en hel del mindre viktiga) filer och dokument. Annars är det ju oftast det man brukar få panik över.

Visade sig dock att det nog var en aningens för snabb slutsats. För när jag stängde av med knappen och sen slog på igen (var ju tvungen att testa) gick datorn igång. Det tycker jag var bra. Inte bara för att det innebär att jag kan använda datorn nu, utan också för att jag ärligt talat inte är jättesugen på att lägga pengar på en ny dator just nu. Sen är jag visserligen rätt säker på att det inte kommer dröja särskilt länge innan det där haveriet verkligen kommer, men nu blev det ju som minst i alla fall en liten stund senare. Alltid något liksom.

Dagen i övrigt har inte varit superanmärkningsvärd. Tog en promenad på eftermiddagen, kände att jag behövde det. När jag bodde i Kalmar blev det ju en hel del promenerande eftersom jag ahde en bit till stan och så, men sen jag flyttade har det inte alls blivit särskilt mycket promenader, så jag behövde komma ut och ta en tur helt enkelt. Gick bland annat förbi min gamla högstadieskola och reflekterade lite över tidens gång och så (alltså, de som går i sjuan nu föddes samma år som jag började nian, galet ju). Blev en trevlig promenad. Tog dock lite kortare tid än jag hade trott att det skulle göra, så uppenbarligen är det fysiska avståndet mellan olika delar av stan kortare än det mentala avståndet.
Senare på eftermiddagen spelade jag lite NHL, och det gick typ skitbra.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home