Friday, March 21, 2014

Sås, källsortering, choklad

Testade en ny variant av gorgonzolasås till pasta idag. Det blev väldans bra faktiskt. Så den varianten kommer jag nog göra fler gånger.

När jag gick till affären passade jag även på att ta vägen förbi närmsta återvinningsstation och kastade lite flaskor i glasåtervinningen. Sånt var fett mycket smidigare i Kalmar. Där fanns behållare för både glas, papper, kartong, metall och plast i vanliga soprummet (som man dessutom gick förbi varje gång man skulle ut). Så hade man något som skulle i återvinningen var det bara att ta med det när man skulle ut. Så går inte riktigt att göra här tyvärr. Får istället ha papperskassar som jag sorterar i för att ta till återvinningsstationen vid senare tillfälle. Fattar dock inte varför det inte finns sortering här. Står liksom 5-6 behållare för vanliga sopor, och jag har aldrig sett någon av dem vara mer än halvfull. Hade ju varit hur lätt som helst att göra så att det är behållare för olika sorters avfall. Typ två för vanliga sopor, och sen en var för papper, plast, metall och kartong. Det hade underlättat källsorteringen något oerhört, och det ska vara enkelt att källsortera. Tror dessutom att fler skulle sortera mer om det underlättades på nämnda sätt. Att man behöver leta upp och gå iväg till en återvinningsstation blir liksom en tröskel.
Fast det är väl någon sorts ekonomi bakom det hela antar jag. Någon tycker väl det blir för dyrt att fixa med olika behållare och att åka och hämta och så vidare. Allt bara handlar om pengar pengar pengar. Så jäkla kortsiktigt och tröttsamt. Vi vill att folk ska källsortera mer, men då krävs det också att det är enkelt att källsortera. På längre sikt och i ett större perspektiv är det något alla tjänar på.

Åt även en chokladbit jag aldrig ätit förut. Den var himla smarrig.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home