Saturday, September 20, 2014

Himla skön seger

Bofors - Rögle 6-4 (0-2, 2-1, 4-1)

Riktigt skön seger. Starkt gjort att vända när det stod 1-3 efter halva matchen. Tror att det kan komma att betyda mycket för framtiden. Matchen i sig tycker jag var en ganska bra match. Jäkligt spännande och nervös att följa om inte annat. Jämn match får man nog säga, men personligen tycker jag att BIK var det lite bättre laget (vilket också speglas i resultatet). De kändes lite kvickare liksom. BIK spelade överlag bra, men fortfarande stundtals rörigt i egen zon. Faktum är att Rögles två första mål båda var frukten av dåligt försvarsspel. Så där finns en del att jobba vidare på. Men det kan ju så klart hänga ihop med att tre ordinarie backar, till på köpet de tre mest rutinerade backarna, är borta med skador. Himla skön seger som sagt.

Dock var det en förvånansvärt ogrinig match med tanke på att det var Rögle som var på besök. De matcherna brukar kunna bli ganska tjuriga annars. Men idag var det knappt ens ett gruff. Dock var domarn en sån där jobbig typ som var ganska ok i två perioder, men sen plötsligt slutade blåsa i sista perioden. Rögle fick en utvisning för puck out, annars tog han inte en enda utvisning förrän det var lite drygt en minut kvar och han hittar någon superbillig grej på en Boforsare. Jäkla irriterande. Särskilt som Rögle egentligen borde haft ett par, tre utvisningar i sista som han inte blåste för. Inte blev det bättre av heller att Rögle lyckades göra mål (5-4) i det numerära överläget. Nu spelade det lyckligtvis ingen roll för utgången av matchen, men hade det sedan lett till en kvittering och poängtapp hade man ju blivit tokig.

På tal om något helt annat blev jag sittande och titta på Sufflören på tv här under kvällen. Klart underhållande. Rekommenderar varmt att se den på play om ni inte sett den.