Sunday, November 02, 2014

TV-pucken

I eftermiddags var jag alltså och tittade på finalen i TV-pucken. Det var roligt. Extra så förstås eftersom Värmland vann (2-1 enligt det officiella resultatet, men egentligen 3-1 eftersom pucken gled in i öppen kasse någon tiondel före slutsignalen). Avgörandet kom dock inte förrän gaska sent i sista perioden, så det var riktigt spännande under hela matchen.
Himla kul också att Värmland lyckades knipa segern såhär på hemmaplan och allt. Det ger ju liksom en lite extra dimension till det hela (det och att jag var där och såg det, sådant är ju alltid kul att faktiskt ha varit där och tittat på).

Matchen i sig tycker jag var ganska jämn. Värmland hade väl dock lite hetare chanser, så segern känns rättvis även om Göteborg sköt något fler skott på mål. Kul att titta på. Märktes stundtals att det saknades en del rutin och så, men det hade ju varit märkligt om det inte gjorde det. Annars var väl det tydligaste tecknet på att det var ungdomslag att de tog upp mindre plats i båsen än vad seniorlagen gör. Blev klart mycket rymligare där än vad det brukar.

Sen måste man väl erkänna att man i glädjen över Värmlands seger också lider en aning med Göteborg. Nånstans är det ju svårt att inte göra det när det är ungdomslag som spelar. Dels för att det är ungdomar, dels eftersom de är så dåliga på att dölja sin besvikelse, dels eftersom man vet att de aldrig kommer få chansen att vinna just TV-pucken igen (det är ju också det som gör förluster i JVM så smärtsamma, man vet att det är typ enda chansen för spelarna att vinna just det titeln).
Antagligen extra surt för Göteborg också att de trodde att de tog ledningen en bit in i sista perioden, men att det efter videogranskning visade sig att pucken aldrig var inne. Och bara några få minuter senare gör istället Värmland 2-1 och avgör matchen. Kul för oss som höll på Värmland, men man kan ju bara tänka sig besvikelsen/bitterheten hos Göteborgsspelarna.

Senast TV-pucken avgjordes i Nobelhallen fanns framtida superstjärnor som Peter Forsberg och Markus Näslund med i vinnarlaget, är det månne någon av dem vi såg idag som kommer bli lika framgångsrika? Det återstår att se, men jag sparade faktiskt turneringens gratistidning där alla laguppställningar finns för att om några år kunna plocka fram den och se vilka det blev något av.

Värmland mästare i TV-pucken 2014, i Karlskoga, i Värmland, på hemmaplan.