Sunday, November 02, 2014

Spontan kväll

Idag kostade jag på mig själv något av en försenad födelsedagsmiddag. Unnade mig lite oxfilé (ja, jag vet att det är klyschigt, men det var vad som fanns på affärn när jag var där), och till det en lite wokliknande röra med portabello, salladsmix, vitlök och lite sånt. Sen var jag lite lat och orkade inte göra sås från grunden utan det blev en gräddsås från pulver, där jag dock byte ut vattnet (och lite av mjölken) mot rödvin. Det blev faktiskt väldigt bra, överraskande bra. Så är det någon gång man inte orkar göra sås från grunden, kan jag tipsa om att köpa pulvergräddsås och sen göra den på rödvin istället för vatten. Till maten sen drack jag så klart ett glas rött. Blev himla smarrigt allt som allt. Riktigt trevlig liten försenad födelsedagsmiddag i all enkelhet.

Lite senare under kvällen kände jag mig uttråkad och rastlös, och fick då ett infall att kila ner på puben och ta ett glas vin och se om jag skulle träffa någon jag känner (och om jag inte skulle träffa någon jag känner hade jag ju i alla fall gjort något annat än att sitta och slöglo på ointressant TV i en timme). Någon jag känner träffade jag visserligen inte, men kom i samslang med några andra (varav ett par visade sig vara grannar till mig, är trots allt en rätt liten stad jag bor i) som jag satt och tjötade med ett tag. Det var trevligt. Kom faktiskt hen först ganska nyligen, för typ en halvtimme sedan eller så. Så det blev en lit längre kväll än vad jag väl hade tänkt från början. Men det var kul som sagt, så jag tycker att det var ett bra infall jag fick.
Men som jag skrev på twitter under kvällen är jag nog mer social än vad jag själv tror, för när jag går ut på krogen utan sällskap slutar det påfallande ofta med att jag åtminstone för kvällen träffar någon ny bekantskap att typ tjöta med eller så. Antar att jag är likeable eller nåt.
Där ser man för övrigt vad en liten spontan kväll kan leda till. Mer spontanitet åt folket!

Nu ska jag nog hur som helst gå och lägga mig alldeles. Inte för att jag direkt har någon tid att passa imorgon, men det är ju skönt om man inte är alltför trött när klockan ringer.
Imorgon ska jag förresten gå och titta på finalen i TV-pucken. Det kan ju bli kul. Särskilt som Värmland gått till final i år. Man är aldrig så mycket värmlänning som när det är TV-pucken.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home