Saturday, January 17, 2015

En blandad giv

Datorproblemen verkar lösta. I alla fall för stunden. Tog bort en uppdatering som installerades häromdan (eller ja, gjorde en återställning av datorn till innan uppdateringen installerades), och då funkade det plötsligt igen. Till och med cookies och grejer finns kvar. Gött det.
Återstår väl dock att se om det är fixat permanent, eller om uppdateringen installerar sig själv igen och problemet kommer tillbaka. Det lär väl visa sig. Hoppas att lösningen är permanent.

Gårdagskvällen var hur som helst trevlig. Satt här och tjötade och tog ett par glas och spelade lite goa cd-skivor, och sen kilade vi ner till puben och satt där och tog några glas tills de stängde. Trevlig kväll helt enkelt. Dock var jag trött som sjutton imorse (dock inte bakfull), men det får man ta.

P3 Guld? Äsch, har inte så mycket att säga. Tycker att galan tappat en del i relevans senaste åren, mycket på grund av att det blivit för stort och därmed tappat känslan/prägeln av att de initierade och verkligt intresserade utgör majoriteten av de röstande. För även om det alltid varit ett pris där de flesta kategorier röstats fram av folket (vill minnas att genrepriserna åtminstone tidigare, kanske rentav fortfarande, delats ut av en jury), hade det länge ändå en något mer initierad prägel än andra liknande priser. Delvis på grund av juryns urval till de olika kategorierna, men till stor del också att vad jag upplevde det som så var det en större andel genuint musikintresserade som röstade jämfört med andra folkutdelade priser. Det gjorde ändå att det kändes som att kvalitet premierades högre än popularitet. Men i takt med att det blivit större och fler börjat rösta har även P3 Guld börjat dra sig mot att likt andra priser framröstade av folket mer och mer bli en popularitetstävling. Därmed tappar det också i relevans. Tyvärr får jag nästan säga, för jag gillade verkligen P3 Guld så som det var för några år sedan.

Fast det är klart, det kan ju lika gärna vara musikklimatet som ändrats. Jag upplever att det överlag skett vad man skulle kunna kalla för en viss mainstreamifiering de senaste åren. Att mycket som skulle avfärdas som för bara några år sedan skulle avfärdas som slätstruket och ointressant numer får oproportionerliga hyllningar, och att vissa mer och mer börjat se framgång som ett mått på kvalitet och konstnärligt värde. Och sånt smittar ju naturligtvis även av sig på galor. Men som sagt, i grunden ser jag det som att P3 Gulds "problem" är att det blivit för stort och populärt, vilket lett till att de verkligt initierade röstarna tappat i inflytande. Sen finns det så klart en och annan glädjande vinnare och så vidare ändå, men generellt sett har galan tappat något i relevans.

Såg förresten föreställningen Liv Strömquist tänker på dig!, som visades som veckans föreställning på SVT. Rätt toppen ju. Jävla gött att vi har SVT som visar sånt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home