Friday, January 09, 2015

Kanon!

Bofors - Vita Hästen 4-3 (0-0, 1-1, 3-2)

Jävligt gött med seger, även om det blev lite onödigt spännande på slutet. För med blott 24 sekunder kvar gjorde Wessner 4-2 i tom kasse. Då började de väl känna att det var klart, slappnade av lite, och vips kom Hästjäklarna i en kontring och så var det plötsligt 4-3 med sju sekunder kvar. Trots den korta tiden var det inte utan att man kände sig rätt nervös inför sista tekningen (även om, vilket bör erkännas, den allra värsta nervositeten la sig vid 4-2, fram tills dess stod man och nästan skakade av all nervkittlande spänning). Som helhet var det väl relativt jämnt, men jag tycker att BIK var det lite bättre laget sett över hela matchen, framförallt skapade de vassare chanser. Vita Hästens mål kändes rätt onödiga alla tre (en markeringsmiss när de precis blev fulltaliga, en slumppuck som slängdes in mot mål och studsade på något vis, en spelvändning efter lite avslappning i slutsekunderna), och de skapade inte så värst mycket särskilt heta chanser.

Mycket folk, var ju gratismatch idag. Strax över 5400 om jag minns rätt. Det är en mycket bra publiksiffra. Med tanke på publiksiffran hade man kanske kunnat vänta sig lite mer tryck och stämning än vad jag upplevde att det blev. Men i och med att det var gratismatch var det antagligen en stor andel av publiken sådana som inte brukar vara där, och de besökarna har ju kanske inte samma känslomässiga investeringar i laget som de som är där varje match, och kan ju inte heller hur och när det ska klappas/skrikas/buas/sjungas/vrålas och så vidare. Kul med mycket folk hur som helst, blir många goa kronor som trillar in på BIK:s konto där. Även fast det är kul med mycket folk på läktaren måste jag dock erkänna att det ändå är lite skönt att det inte är sådär mycket på varje match. På ett sätt vore det såklart toppen med sådana publiksiffror i varje match, det ger ju cash till klubben och stöttning till laget och så vidare, men det är samtidigt inte utan att det blir rätt varmt, trångt och småbökigt.

Till sist kan man ju undra vad det var för drullputt som kläckte idén (och dessutom tyckte att det kändes som en bra idé) att man skulle smälla upp en stor scen på en av läktarsektionerna, och låta ett coverband stå där och harva i pauserna. Jag hade tyckte det var en dålig idé oavsett, men i en match när man redan på förhand vet att det kommer komma jättemycket publik är det ju synnerligen korkat att bygga upp en scen som tar upp uppemot ett hundratal platser på läktaren. Det leder ju bara till att det blir trängre på läktarna, och att folk som vill se matchen i värsta fall inte kommer in för att det inte finns platser. Där känns det som att det är någon som inte riktigt tänkt färdigt, milt uttryckt.

Hur som helst blev det seger, och det är allt som räknas i slutänden.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home