Saturday, February 21, 2015

Ännu ett datorproblem

Det var inte utan att jag blev rätt less imorse när min webbläsare slutade fungera. Det klassiska felmeddelandet "Internet explorer har slutat fungera" dök upp, så stängdes det ner, och sedan har det inte fungerat. Som väl var fungerade "appen" som finns i Windows 8, så jag kunde ändå kolla mailen och greja. Nämnda "app" är dock rätt osmidig att använda inget man orkar hålla på att använda till vardags, så en ansenlig tid av förmiddagen gick också åt till att försöka googla fram en lösning på problemet. Testade i princip alla tips jag hittade, alltifrån att avaktivera till att återställa inställningar och en del annat. När jag sedan slog mig ner under eftermiddagen och det fortfarande inte funkade blev jag så less att jag laddade hem Chrome istället.
Egentligen är jag en av få som nog faktiskt föredrar Explorer, mest för att jag likt de flesta i någon mån är en vanemänniska och gillar att veta var alla knappar och funktioner och så vidare finns. Men Chrome är nog också najs bara jag vänjer mig vid det. Är ju ingen jätteskillnad egentligen mer än att saker och ting finns på lite andra ställen. Ska väl dock se om jag kan lyckas få Explorer fixat på något vänster.
Tur för övrigt att den där "appen" fanns och fungerade, annars hade ju inte kunnat komma ut på internet överhuvudtaget.

Melodifestivalen då? Alltså, hur Kristin Amparo inte kunde gå direkt till final förstår jag inte. Klart bäst ikväll. Men att folket har minst sagt tveksam smak är ju ingen nyhet direkt. Att Jon Henrik gick till final är inte mycket att säga om, det var ju rätt väntat utifrån hur snacket gått inför. Låten var väl dock inte alls i min smak. Ganska långt ifrån rentav. Har svårt för den där typen av halvt new ageig etnosmörja. Isa var väl inte heller riktigt min påse. Lite enformig, lite väl tydlig ripoff av Shake it off, kanske inte direkt dåligt men ganska anonymt.
Hoppas hur som helst att ingen av kvällens finalister lyckas snubbla sig ända till ESC. Både hade varit lite smått skämmiga att skicka, av olika skäl. Jon Henrik av uppenbara skäl med hela etnogrejen och allt det där. Jag menar, när andra länder skickar dylika nummer skrattar man ju bara åt det. Isa på grund av den uppenbara influensen från Taylor Swift. Det hade blivit lite känslan "hej här kommer vi med en sämre kopia av en jättepopulär låt, för den har ju uppenbarligen gått hem förut". Det hade helt enkelt framstått som lite spekulativt, som ett billigt knep. Låt oss hoppas att folket, och juryn för den delen, inser det till finalen.

Jaja, nu ska jag surfa vidare och fortsätta bekanta mig med Chrome.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home