Friday, February 13, 2015

Så oerhört besviken

Bofors - Björklöven 5-6 sd (1-2, 2-2, 2-1, 0-1)

16 sekunder. Så mycket var det kvar när Björklöven kvitterade. Igen. Precis som när den var här i höstas. Då gjorde de också 5-5 med omkring 15 sekunder kvar (och vann efter förlängning). Fy fan. Så satans jävla orättvist. Så förbannat jävla surt och bittert och allmänt jävligt. Det studsar helt enkelt inte Bofors väg för tillfället. Åtminstone ett par av Björklövens mål var sådana som inte hade gått när man har medgång, när puckarnas studsar ens väg och man har det där flytet. Ändå tycker jag att BIK i stora delar, särskilt i sista perioden, var det bättre laget idag. Och när 5-4 kom, med ungefär en och en halv minut kvar, då kändes det som att det skulle gå vägen. Som att den där förlösande segern efter en rad av nederlag äntligen skulle komma. Men så kom en dålig rensning från egen zon, en puck som slängdes in mot mål, några oturliga studsar, och vips var det en Björklövenspelare som kunde vispa in den förbannade kvitteringen. Ett typiskt sånt där mål som lag i en framgångsvåg gör mot lag i motgång. Fy fan. Jag är så besviken så det knappt går att sätta ord på.

För övrigt borde Pierre Schilken aldrig få döma en hockeymatch igen. Det blir liksom farligt för spelarna när han dömer. Särskilt när Björklöven visar sig vara ett av de mest fulspelande lagen jag sett. inte fult som i mängder med hakningar, efterslängar och tjuvsmällar. Utan fult som i farligt. Fula, farliga tacklingar med både händer och armar högt, och jäkligt grinigt uppträdande överhuvudtaget. Bofors hade tur som "bara" fick två spelare skadade i den här matchen. Det hade mycket väl kunnat bli ett par till.
Björklöven borde haft två matchstraff bara i första perioden. De fick ett, men det var först efter att linjemännen hade varit framme och påpekat för Schilken vad alla andra redan sett. En klockren huvudtackling. När den inträffade höjde inte Schilken inte ens armen för utvisning. Direkt efter den tacklingen trodde man att Daggen, som blev tacklad, hade klarat sig från skada då han åkte ut och satte sig i båset. Men bara ett par minuter senare fick han åka av isen och in omklädningsrummet. Då hade BIK redan fått en annan spelare skadad. Den första matchstraffsituationen, som dock inte renderade matchstraff utan chockerande nog bara en tvåa (och det också först efter att Schilken konfererat med linjemännen), var i mina ögon ännu fulare. Även det en klockren huvudtackling, som sänkte skålberg totalt. Skålberg som bara spelat en handfull matcher efter att ha varit borta med hjärnskakning hela säsongen fram till för några få veckor sedan. Tog det så illa som det såg ut (han blev liggande och fick ledas av isen) lär hans säsong vara över. Med tanke på att han precis kom tillbaka från en hjärnskakning kan det rentav ha varit slutet på karriären vi såg ikväll. Jag hoppas innerligt att det inte var det, och jag hoppas att han inte åkte på en ny hjärnskakning utan att han fick ont någon annanstans, men det såg inte bra ut. Han som delade ut tacklingen borde utan tvekan fått gå ut i duschen. Men Schilken, ja han nöjde sig som sagt med att dela ut en tvåa. Vi får verkligen hoppas att han gör en annan bedömning när han tittar på matchvideon, och skickar den tacklingen till disciplinnämnden i efterhand.

Fast vid det laget hade Schilken i praktiken redan tappat matchen. Det tog inte ens fem minuter, sen hade Schilken ställt till med cirkus. Sedan dröjde det inte lång stund så kom den första fula tacklingen som borde blivit matchstraff, och strax därefter den andra. Det lugnade väl ner sig något efter det, men på det hela taget fortsatte Björklöven spela som de inledde. Fult, brutalt, grinigt, farlig. Särskilt deras nummer 3, det var en riktigt obehaglig jäkel, en potentiellt farlig spelare. Mats Waltin är en skam för tränarkåren som tillåter, uppmuntrar, den typ av spel Björklöven spelade.

Och Schilken, ja han fortsatte göra bort sig med varierande bedömningsnivå, några märkliga utvisningar och sin osvikliga förmåga att sprida osäkerhet på rinken. Må vara att han tog en och annan korrekt utvisning (även en blind höna hittar ju som bekant korn), men på det stora hela var han som vanligt i gammal god Schilken-form. Och jag som trodde han hade skärpt till sig när han till allas förvåning överraskade och faktiskt var helt ok sista han var här och dömde. Men tji fick jag.

Nåväl, det var efter senaste hemmaförlusten mot Björklöven, vilken som sagt var mer eller mindre en karbonkopia av den här förlusten (eller om det var det här som var en karbonkopia av den förra, men ni fattar), som det vände och BIK började vinna igen. Låt oss hoppas på att även den historien upprepar sig.
Och låt oss hoppas att Bofors tar en gruvlig revansch när de här lagen möts i ett eventuellt playoffspel. En match som har potential att bli högexplosiv med tanke på hur illa lagen lär tycka om varande efter den här matchen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home