Thursday, February 26, 2015

Domarskandal!

Bofors - Malmö 3-4 (2-0, 1-3, 0-1)

Först: Tycker att Bofors var värda poäng ikväll, minst en men antagligen fler. De stod för en riktig krigarinsats, och gjorde i huvudsak en riktig bra match. Särskilt med tanke på att de större delen av matchen bara hade tillgång till fyra backar. Backarna var fem när matchen började, men en bit in i första perioden blev Lang både skadad och utsatt för ett justitemord (mer om det nedan) och vips fanns bara fyra backar kvar i laguppställningen.

Sedan: Fy satan vilken kass domare. En så enögd och Malmövänlig domare har jag nog aldrig sett. Om vi börjar med Langsituationen jag nämnde ovan, så ledde en inte jätteful med onödigt hård tackling från en Malmöspelare till sedvanligt gruff. Det gruffet utvecklade sig till att bli riktigt ilsket, och utan att bli onödigt långdragen och överdetaljerad ledde det till att Liffiton i Malmö stod och matade slag mot en Lang som vad det verkade mest bara försökte skydda sig själv. Vid det laget hade båda två tappat sina hjälmar, och när Liffiton då till sist lyckas  vräka omkull Lang vill det sig inte bättre än att Lang enligt vad det såg ut som på reprisbilderna slog huvudet i isen (kom ihåg: utan hjälm). Som jag minns det matade Liffiton dessutom på ett par slag extra efter att Lang gått i isen. Resultatet? Både får 5+20 (aka matchstraff) för fighting, plus att Lang får ledas av isen efter att ha blivit liggande med skada (hjärnskakning?). Helt horribelt. I det läget borde domaren haft känsla nog att se vem som var drivande i bråket och kunna ge vederbörande ett hårdare straff. Det krävs två för att dansa, visst, men som sagt tycktes Lang i huvudsak försöka freda sig själv.
Sen bara fortsatte det. Det släpptes mängder av utvisningar på Malmöspelare, medan BIK ett par gånger åkte för jäkligt billiga grejer. När Boforsarna blev nedrivna stod han bara och gjorde tecken att de skulle resa på sig. Allra värst är dock att domarna tre eller fyra gånger bara i sista perioden missade solklara lägen där Malmö hade för många spelare på isen. Varav en av gångerna dessutom resulterade i Malmös segermål. Så det var inte utan att det var upprorsstämning på läktarna några gånger. Vid något tillfälle skanderades till och med den klassiska ramsan "skandal, skandal, en domarskandal", och det med all rätt. Det var påfallande många domslut som gick Malmös väg i den här matchen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home