Sunday, February 08, 2015

Får eventuellt revidera tidsplanen

Insåg idag att jag kommer läsa ut del fyra av På spaning efter den tid som flytt betydligt tidigare än jag först hade räknat med. Det innebär i sin tur att den tidsplan som fanns för läsandet av resten av serien mycket väl kan visa sig felaktig. Som det ser ut nu, och så som känslan är i läsningen för tillfället, pekar mycket på att jag kommer vara färdig med hela romansviten betydligt tidigare än beräknat. Blir spännande att se om det blir så. På ett sätt hoppas jag inte det, för skulle jag inte hinna läsa i den takt det just nu verkar som jag kommer göra innebär det att jag fått ett jobb att ägna dagarna åt (och då har jag ju mindre tid till att sitta och läsa). Och ett jobb vore naturligtvis önskvärt.

Nåväl, del fyra kommer hur som helst vara utläst på onsdag eller torsdag. Och enligt min reviderade tidsplan kommer jag börja med del fem under första veckan i mars. Sedan blir det sannolikt sjätte delen under andra halvan av april, möjligtvis början av maj. Sedan kommer del sju läsas först efter sommaren. Kan nog behöva ta ett uppehåll över sommaren för att inte fastna alldeles i sekelskiftets franska överklass, särskilt när jag då läst tre delar relativt tätt.

Dagen idag är i övrigt inte mycket att orda om. Jag har tagit det lugnt. Ätit söndagsmiddag hos  föräldrarna. Tagit min dagliga promenad. Inget direkt anmärkningsvärt alltså.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home