Tuesday, March 10, 2015

Uppkomlingar

Så Karlskrona gick alltså upp. Det såg man ju inte inför säsongen om man säger så. Trodde nog faktiskt att de skulle få kämpa för att ens komma topp åtta, men där hade man fel. Kul för dem antar jag. Och kul att alla giriga SHL-pampar får sig en knäpp på näsan.

Men samtidigt är det inte utan att deras avancemang skaver. Delvis då det för mig som supporter till ett lag som spelat i allsvenskan och dess föregångare sedan 90-talet trots allt är en liten aning provocerande att ett  lag helt utan tradition och historia (när allsvenskan startade fanns existerade inte ens KHK som klubb) kommer upp, spelar i serien i några få säsonger och sedan går upp. De har liksom inte gjort åren i allsvenskan för att de ska kännas riktigt förtjänta av ett avancemang. Det är lite som en befordran, har du inte gjort dina år på golvet sticker det lite i ögonen om du utses till förman.
Men det som framförallt skaver är det faktum att Karlskrona så sent som efter förra säsongen hade problem med ekonomin, enligt vad jag förstått dessutom ganska stora problem med ekonomin. Ändå har de enligt de siffror som förekommit haft en spelarbudget som varit ganska mycket större än flera andra lags, och de har gjort några värvningar under säsongen som antagligen kostat en hel del. Det är inte utan att man undrar hur tusan det kan gå ihop.

Rent sportsligt är det dock inte tu tal om saken att laget gjort sig förtjänta av avancemanget, och det är bara att gratulera till en väl genomförd säsong.
Om nu bara BIK kunde bli inspirerade och göra en riktig kanonavslutning på säsongen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home