Sunday, March 01, 2015

Fin helg

I eftermiddags, alldeles på gränsen till tidig kväll, kom jag alltså hem efter helgens lilla Göteborgsutflykt. Det har varit en trevlig helg.

Hello Saferide var fantastiskt bra i fredags. Så himla fin konsert, och så himla fin kväll som helhet. En konsert som lätt kommer vara med och slåss om titeln som årets konsert när 2015 ska sammanfattas om ett gäng månader. Det var så mycket med konserten som var bra, omöjligt att välja ut enstaka höjdpunkter. Men en sak jag kommer att minnas är när Jaqee kom in och sjöng några verser av Hey Ho. Alltså, herrejistanes. Som jag skrev på Twitter var det gåshudsbra. Låtens liverarrangemang, och så hur Annikas och Jaqees verser spelade mot varandra och ja, det var helt enkelt helt jävla magiskt. Men hela konserten var som sagt fantastiskt bra. Och då publiken i stort sett enbart bestod av fans var det sådär riktigt härligt kärleksfull och varm stämning. Svårt att förklara den typen av stämning med ord, men ni förstår vad jag menar. Man märkte att de som var där var där för att se Annika och att de hyste varma känslor för henne och hennes musik, helt enkelt.
Lite synd kanske att det avslutande stråkpartiet i Arjeplog precis som på Way Out West i somras fick stryka på foten, men man kan ju inte få allt. Och vi fick fullt tillräckligt ändå.

Nu var det ju dock inte enbart en konsert, utan en stund efter konserten gjorde också en intervju med Annika på scenen. Det var också väldigt fint (hela kvällen var som tidigare nämnt himla fin), och under intervjun framgick nog publikens värme och kärlek inför Annika ännu tydligare än under konserten. Många spontana applåder och dylikt. Och mer än så säger jag inte om det, vi som var där var där och vi fick mycket Annika för pengarna. Med risk för att upprepa mig och verka tjatig var det en himla fin kväll.

Resten av helgen var också trevligt. Tog en sväng på stan under lördagen. Kom därifrån med några skivor. Ett par samlingar med gammal fransk pop bland annat. Hade även lyckats lova att ta ut min farbrors hund ett par gånger, vilket gick alldeles utmärkt. På kvällen sen var jag ute och åt med min kusin, hennes kille och min farbror. Väldigt trevligt.

Och idag åkte jag hem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home