Sunday, March 01, 2015

Kluvna känslor

Var hockey igår, men var lite upptagen då så nämner det nu istället:

Vita Hästen - Bofors 4-3 (3-0, 1-2, 0-1)

Alltid surt med förlust. Men som övriga resultat föll känner jag någonstans också att det ändå var lite, lite bra att det blev förlust igår. I och med att både Björklöven och Mora förlorade var aldrig femteplatsen (som innebär en extra hemmamatch och en bonuspoäng i den så kallade slutspelsserien) hotad, och i och med att Bofors nu förlorade sin match slipper vi Timrå, Almtuna eller Oskarshamn i nämnda slutspelsserie. Nu blev det förlust igår, men rent generellt tror jag att Vita Hästen är en motståndare som passar BIK bättre än de tre nämnda lagen. Så ja, det är en del motstridiga och kluvna känslor inför gårdagens resultat.

Eftersom serien nu är färdigspelad kan vi även se hur det ser ut med hemma- respektive bortamatcher i slutspelsserien. För Bofors del blir det Björklöven, Mora och Malmö hemma, samt Rögle och Vita Hästen borta. Spontant känns det som ett riktigt bra schema. Malmö är det på pappret starkaste laget, så den matchen är ju gött att ha hemma. Björklöven (och för den delen även Malmö) är en lång resa vid bortamatch, vilket ju är bra att slippa. Dessutom ska vi komma ihåg att matcherna mot både Malmö och (framförallt) Björklöven nu i slutskedet av serien blev relativt griniga historier, så där finns klar potential för riktigt bra tryck från läktarna. Och eftersom det finns viss hatmatchpotential över matcherna vill man ju gärna ha dem på hemmaplan.
För att vara helt perfekt hade jag gärna sett att Rögle och Mora hade bytt plats så vi istället hade fått Rögle hemma och Mora borta. Detta på grund av resans längd och att Rögle är svårslagna på sin hemmaplan, medan Mora visat vikande form på slutet. Men som fördelningen av hemma- och bortamatcher är nu är så nära det går att komma en utifrån förutsättningarna ultimat fördelning.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home