Thursday, March 05, 2015

Skit!

Bofors - Björklöven 1-2 sd (0-0, 1-1, 0-0, 0-1)

Tredje hemmamatchen mot Björklöven den här säsongen, tredje övertidsförlusten. Börjar bli rätt less på det. Fast den här gången kvitterade i alla fall inte fula jävla Björklöven med 15 sekunder kvar, alltid nåt antar jag.

Sett över hela matchen var Bofors det bättre laget, särskilt i tredje perioden. Men vad hjälper det när puckuslingen inte vill in. Sen var domarna, som vanligt, kassa. Släppte två ryggtacklingar, varav åtminstone den ena var solklar och borde renderat matchstraff, i slutskedet av matchen, vilket i förlängningen mycket väl kan ha avgjort matchen. Hade BIK fått sitt rättmätiga femminuters-pp i slutet av tredje vet man aldrig vad som hade hänt. Får väl hoppas bara att domaren tar sitt förnuft till fånga och gör en anmälan till disciplinnämnden när han tittar på sekvenser på video efter matchen. Inte för att det hjälper BIK, men det är ju inte direkt de första farliga tacklingarna Björklöven delar ut den här säsongen (de är ett av de fulast och farligast spelande lag jag sett), och de ska inte få komma undan med det. Sen var det ett par andra domslut som också var väldigt konstiga, men de kan vi lämna därhän för tillfället.

Hur som helst hade Bofors behövt vinna den här matchen. Det är en kort serie där varje poäng är livsviktig, och nu väntar Rögle borta i nästa match, och det är en ruskigt svår match. Blir det en nollpoängare där samtidigt som övriga resultat går fel kan tåget mycket väl ha gått för att komma topp tre. För att ta in 3-4 poäng på tre matcher är tufft, särskilt om det är "fel" lag man ska jaga ikapp. Men visst, skulle man sedan vinna de tre sista matcherna på ordinarie tid kan det gå. Så helt kört ska det väl inte vara oavsett hur det går på lördag (och vi får väl hoppas på tre poäng där). Men som sagt, en seger idag hade varit bra. För att hamna på den där nedriga fjärdeplatsen vore onekligen nesligt.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home