Saturday, December 05, 2015

Nicklas pratar om vädret

Det är en sen (nåja) kväll i december. Det är tio grader varmt ut, och det regnar och blåser. Fy så deprimerande. Fick jag bestämma skulle det vara tio grader kallt, stjärnklart och en halvmeter snö vid den här tiden på året.

Regnet och blåsten till trots är det ändå bättre väder än när jag var ute på promenad igår. Hade funderingar på att ställa in gårdagens promenad eftersom det regnade och det var utfärdat varningar för stormbyar. Fast när jag var nere på Konsum kändes det inte så farligt, så jag bestämde mig för att ta med paraplyet och gå ett varv runt tja, det utvidgade kvarteret kan man nog kalla det. Det tar ungefär en kvart att gå runt, så det är en bra väg vid dåligt väder för då kan man avbryta efter ett varv, eller ta ett varv till om man tycker att det funkar. Till en början gick det utmärkt. När jag kom ut på Värmlandsvägen fick jag motvind och blev nervös att paraplyet skulle knäckas. På Ferlinsvägen tog vinden tag i paraplyet och vände det på ava. I slutet av den vägen, när paraplyet vänts på ava ett par gånger till och höll på att blåsa sönder gav jag upp och fällde ihop paraplyet. Då regnade det inte så farligt längre så det var rätt lugnt, och när jag gick förbi vid min port bestämde jag mig för att ta ett varv till, så skulle jag få min dagliga trettiominuterspromenad. Halvvägs nerför min gata började det spöregna igen. När jag åter var vid gamla Karlbergskyrkan (tror att finska föreningen disponerar den lokalen nu), vilket var ungefär var jag gav upp och fällde ihop paraplyet på första varvet, var jag så less att jag kortade av varvet och svängde in tvärgatan innan man kommer fram till korsningen vid min gamla (numera till hälften rivna) högstadieskola.
Fortfarande när jag gick och lade mig igår var det fuktigt i jackfickorna.

Idag lyckades jag dock klara mig ifrån regn på promenaden. Blåste en del i och för sig, men så länge man inte hade motvind var det rätt lugnt. Snurrade mest inne i villakvarteren bakom Karlbergsskolan så det var ganska vindskyddat där jag gick. Dock höll jag på att blåsa av trottoaren på gatan här utanför. Kom en hårdvindstöt som jag inte var beredd på just som jag kom ur lä från ett av husen. Det fick mig att svaja till för ett ögonblick.

Sådär, nu lyckades jag väl vara riktigt torr och tråkig för en stund va?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home