Saturday, August 06, 2016

Till Degerfors och tillbaka

Var alltså på grillfest igår. I Degerfors av alla ställen eftersom de som hade festen fick för sig att flytta dit för några år sedan (det finns folk till allt). Det var kul och trevligt och så. Dock hade jag råkat köpa ganska stora korvbröd och ganska små korvar så mina grillade korvar med bröd blev väldigt mycket bröd i förhållande till korv. Det blev lite torrt kan man säga. I övrigt är väl grundregeln att det som händer på fest stannar på festen (om det inte är något väldigt spektakulärt vill säga) så jag tycker väl inte att jag behöver säga värst mycket mer om gårdagskvällen. Det var en trevlig kväll liksom.

På tidiga eftermiddagen idag tog jag en timslång promenad, men utöver det har det varit en rejäl slappardag. Var hemma rätt sent inatt så även fast jag inte varit ett dugg bakfull (tog det överlag ganska lugnt igår, i och med att det var i Degerfors och man skulle ta sig tillbaka hit på natten sen ville jag inte dricka mig särskilt full) har jag känt mig rätt seg och småslö större delen av dagen. Har väl typ bläddrat igenom dagens tidning och slökollat på lite OS och sådär. Nu såg jag precis den synnerligen rafflande upplösningen på damernas värja. Mycket raffinerat att det hela avgjordes med en dubbelstöt. Visst hade det varit spännande om italienskan lyckats kvittera till 14-14 och att allt kokats ner till en sista avgörande nästa träff vinner-avslutning. Men som det slutade nu var nästan ännu mer dramatiskt. Båda träffar, och i och med det har ungerskan fått in 15 träffar och vinner finalen med 15-14.
Dock att fäktningen verkar ha ett rätt sugit system för att kvalificera sig till OS. Var en svenska som tog VM-silver så sent som ifjol men hon fick ändå inte vara med. Begrep inte riktigt varför (mest för att jag inte lyssnade helt uppmärksamt när kommentatorn förklarade det) men det var något med lag som var kvalificerade och att det utöver det fanns rätt få individuella platser eller nåt sånt. Dumt var det hur som helst.

På tal om OS har jag nu förresten lyckats ta reda på att den rytmiska gymnastiken avgörs först under de sista dagarna av mästerskapet. Den tjugonde tror jag det var finalen skulle gå. Den som väntar på något gott osv. Hoppas nu bara att det visas på någon kanal man har och att Viasat inte får för sig att lägga det i någon av betalkanalerna eller så. Har sett fram emot rytmisk gymnastik sedan jag av en slump råkade se det under förra OS och blev helt fast. Så det känns på förhand som en av hela OS stora höjdpunkter. Ni hyllar Zlatans bollkontroll, men vänta bara tills ni sett bollmomentet i rytmisk gymnastik. Det får Zlatan att framstå som en klåpare i jämförelse.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home