Wednesday, September 27, 2017

Dålig insats

Bofors - Modo 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

Usel match. Energilöst. Bara att glömma och gå vidare.

Med det sagt känns det som att det kan bli en tuff säsong i år. Det känns som att vi är alldeles för trubbiga framåt. Många bra allsvenska spelare, men det känns som att det saknas riktig målskytt eller någon kan kliva fram och leverera poäng match efter match, någon som sticker ut och kan ledavägen poängmässigt. Spets, om man så vill. Gurra Thorell får väl ses som den stora värvningen, men hans styrka är hårt jobb och att han är stark över hela banan, inte att han vräker in poäng. Därtill har vi kanske inte riktigt samma dominanta målvaktsspel som förra säsongen. Inget ont om Owen, han är bra och kommer förhoppningsvis bara bli bättre ju mer han kommer in i det, men han känns inte lika överjävla idiotbra som Engelage i fjol. Sedan är det naturligtvis inte en helt rättvis jämförelse då Engelage antagligen är den ganska klart bästa målvakt BIK någonsin haft (eventuellt i konkurrens med Pogge). Man ska också komma ihåg att en målvakt också är beroende av det som sker framför honom, och i kvällens match tycker jag inte riktigt att försvarsspelet satt där. Åtminstone två av målen kom efter att en eller flera av utespelarna tappat sin gubbe och/eller inte lyckades få undan returer.
Dessutom verkar det tyvärr som att Wessner verkar ha lämnat ett större hål efter sig än man hade trott. I kväll kändes det energilöst, och enligt vad som sades efter matchen mot Troja hade det tydligen varit det i Ljungby också. I kväll, man såg liksom ingen som manade på och eldade upp medspelarna, ingen som var sådär gött grinig, ingen som hade den där kolsvarta blicken när det gick emot, aldrig den där riktigt tjuriga vinna till varje pris-inställningen. Wessners roll som pådrivare ska nog inte underskattas.

Så det känns som sagt som att det kan bli en tuff säsong. Fast jag hoppas jag har fel, och att den här och förra matchen bara är en tillfällig formsvacka eller startsträcka innan allt faller på plats.

PS. I kvällens match var det också förvånansvärt låg energinivå på publiken. Visst att spelet inte riktigt stämde och att det kändes tungt när Modo fick in 2-0 och 3-0 förhållandevis tätt, men att ingen knappt ens reagerade när BIK fick en extremt billig utvisning, eller orkade bry sig om att klappa med när klacken ändå försökte, pinsamt. En tänd publik som skriker på allt är ju just vad som kan ge dne där extra energin som krävs för att vända en matchbild.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home