Friday, October 27, 2017

Fin födelsedag

Bortsett från det nyss nämnda hockeyresultatet har det varit en fin födelsedag. Om än en smula arbetsam. Större delen av eftermiddagen och en bit av kvällen har ägnats åt att stå i köket. Göra punschrullar, baka madeleinekakor, dekorera tårta och så fixa mat mitt i alltihop också. Både rullarna, kakorna och tårtan blev hur som helst bra, och maten fyllde sitt syfte. Det är rätt kul att hålla på, men man blir onekligen lite sliten.
Firande då? Jodå, blev uppvaktad av föräldrarna och farmor. Fika och paket. Sedan blev jag sittande där nere en stund. Drack en öl och tjötade. På hemvägen gick jag förbi red brick och var lite sugen på att slinka in och ta en födelsedagspunsch, men det blev inte av. Hade en del att bära på (punschflaskan jag använt när jag gjorde punschrullar exempelvis) och var rätt seg och så. Dessutom ska jag ju ha födelsedagsfest imorgon, så då kan jag gott ta det lilla lugna ikväll. Särskilt som det ju är rätt mycket att förbereda inför den under dagen imorgon. Ska baka ytterligare en sats madeleinekakor, fixa övrigt tilltugg och ja, förbereda festen helt enkelt. Då kan jag nog behöva vara lite utvilad.

Presenter, kanske någon undrar? Det fick jag naturligtvis. Jag har ju typ inte hunnit önska mig något, men det var bra grejer ändå. Ett par flaskor vin, kalsonger och strumpor (inte jättekul, men sådant jag behöver), presentkort på bokhandeln, ett par skraplotter, en låda dammsugare och pengar till en ny telefon. Himla najs alltihop.
Rolig grej om vinflaskorna: när farmor var på systemet hade hon frågat personalen om råd. "Det ska vara till en kille", hade farmor sagt när personalen beskrev ett vin som blommigt. Sådan kan den äldre generationen vara.

Om bara någon minut är födelsedagen slut. Då dröjer det ett helt år till nästa gång. Synd. Även om det är trist att bli äldre gillar jag att fylla år.

Men som sagt, imorgon är det fest. Och sedan har jag ju kvar att få använda pengarna till att köpa mig en ny telefon. Kan det månne bli en iPhone X?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home