Sunday, September 23, 2018

Första poängen

Bofors - Leksand 4-3 förl. (2-1, 0-1, 1-1, 1-0)

Efter två minuter och några sekunder stod det redan 2-0 till BIK. Efter ett knapp kvart fick Leksand tyvärr in ett skitmål efter slarvigt försvarsspel men innan det hade det snarare varit närmare 4-0 än 2-1. Efter det fick Leksand ny energi och stundtals tog de rentav över matchbilden, inte minst eftersom BIK fick problem när de blev pressade i försvarszon. När slutsignalen ljöd och det stod 3-3 på tavlan var väl dock helhetsintrycket att BIK hade varit det bättre laget sett över hela matchen och att tre poäng inte hade varit orättvist. För BIK spelade ganska bra, särskilt då i första perioden, och hade de bara haft lite mer spets i avsluten hade de vunnit förhållandevis komfortabelt redan under ordinarie tid. BIK spelade en hel del PP och spelade bra där, skapade chanser men fick inte in pucken, och även i fem mot fem hade de klart hetare chanser än Leksingarna. Så hade bara avsluten varit lite vassare hade de gjort åtminstone 6-7 mål. Nu blev det inte så, utan det dröjde till förlängningen innan BIK avgjorde med matchens enda PP-mål. Snudd på anmärkningsvärt att det inte blev fler sådana då BIK som sagt hade bra spel med en man mer och att de fick spela fem mot tre i två minuter i andra perioden utan att de ett pärlband av chanser till trots lyckades få in puckskrället.
Väldigt skönt med seger, men visst skaver det lite att det mycket väl hade kunnat bli tre poäng istället för två. Dock tycker jag att dagens match lovar gott inför fortsättningen. Fortsätter man på den här vägen och ser till att få ordningen på det slarv man ibland har i försvarsspelet kommer det nog trilla in en hel del poäng under säsongen. Spetsigheten i avsluten tror jag kommer med tiden när spelet fullt och fast satt sig så att säga. Skapar man bara chanser kommer också målen komma, och såhär alldeles i början av säsongen kan man ju behöva skjuta in sig lite innan avsluten riktigt sitter som de ska.

För övrigt skulle man inte utan fog kunna kalla Leksand för BIK nord den här säsongen. Den här matchen hade de inte mindre än fyra gamla BIK:are i laget. Fem till och med om man räknar Anton Karlsson som gjorde ett fåtal matcher (tre enligt EP) här säsongen 15-16. Det är ändå en smula anmärkningsvärt.

Till sist: förstår inte varför de satans Värmlandspojkarna ska få sjunga Värmlandsvisan hela jävla tiden. Det är ju så pinsamt uselt. Vad har de egentligen för hållhake på klubben? Fick jag bestämma hade Värmlandspojkarna belagts med tillträdesförbud under BIK:s matcher. Jag tycker att det är fruktansvärt.